Για όγδοη μέρα καίει η φωτιά στη Δαδιά. Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική και στον Δήμο Νέστου για τυχόν αναζωπυρώσεις

Δεκάδες οι αναζωπυρώσεις στον Έβρο και στη Ροδόπη-Απαγόρευση του κυνηγιού στον Έβρο με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Για όγδοη μέρα καίει η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς, σε δύσβατο σημείο. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες της Greenagenda.gr αναφέρουν τεράστιες καταστροφές στην περιοχή της Γκίμπραινας, στον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου. Οι φλόγες «καταπίνουν» μία από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές στην Ευρώπη, καθώς εκεί εντοπίζεται μια από τις μεγαλύτερες αποικίες στην Ευρώπη του απειλούμενου με εξαφάνιση Μαυρόγυπα.

Σημειώνεται ότι το δάσος της Δαδιάς φιλοξενεί 36 από τα 38 είδη αρπακτικών της Ευρώπης, εκ των οποίων τα τρία από τα τέσσερα είδη γυπών. Τα τελευταία 4 ζευγάρια Ασπροπάρη βρίσκονται εκεί, ενώ εκεί απαντά και ο μοναδικός αναπαραγόμενος πληθυσμός Μαυρόγυπα στα Βαλκάνια.

Δεκάδες οι αναζωπυρώσεις σε Έβρο και Ροδόπη. Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική και στον Δήμο Νέστου

Το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν δεκάδες αναζωπυρώσεις σε Έβρο και Ροδόπη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να βρίσκονται σε επιφυλακή. Ομοίως και στον Δήμο Νέστου, όπου η φωτιά έχει σβήσει, όμως υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων, Πυροσβεστική και εθελοντές βρίσκονται σε εγρήγορση.

Απαγόρευση του κυνηγιού στον Έβρο

Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρου Σκυλακάκη, απαγορεύεται το κυνήγι, όλων των θηρεύσιμων ειδών, στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, όπου οι πρόσφατες πυρκαγιές είχαν αρνητικές επιπτώσεις στα δασικά οικοσυστήματα της περιοχής, που αποτελούν το βιότοπο των θηρεύσιμων και μη ειδών (πτηνά και θηλαστικά).