Συνεχίζεται η κόλαση φωτιάς στον Έβρο. Εκκενώνονται οικισμοί-Έσβησε η φωτιά στους Αντιφιλίππους. Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Στη Δαδιά εθελοντές και από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-Παράρτημα Καβάλας. Αναφορές για έντονη μυρωδιά καμένου σε διάφορα σημεία του Νομού Καβάλας

Ξημερώνει ένατη μέρα όπου μαίνεται η φωτιά στον Έβρο. Οι περισσότερες αναζωπυρώσεις έχουν εκδηλωθεί στη Δαδιά, στην Αισύμη και στο Σουφλί. Επίσης, αναζωπυρώσεις που δημιούργησαν μέτωπα πυρκαγιών εκδηλώθηκαν στις περιοχές Αύρα, Ατάρνη, Πλάκα και Κασσιτερά Έβρου και γι’ αυτόν τον λόγο εστάλησαν τρία μηνύματα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων προς ασφαλείς κατευθύνσεις, ενώ προμηνύεται ακόμη μια εφιαλτική νύχτα για την περιοχή.

Σημειώνεται ότι στην κατάσβεση της φωτιάς στη Διαδιά συνδράμουν και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του Παραρτήματος της Καβάλας.

Έσβησε η φωτιά στους Αντιφιλίππους. Έντονη μυρωδιά καμένου σε διάφορα σημεία του Νομού

Αργά το απόγευμα πυροσβέστες και εθελοντές, προσωπικό του Δήμου Παγγαίου και κλιμάκιο της Egnatia Aviation κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε στο Παγγαίο, κοντά στους Αντιφιλίππους, ωστόσο στο σημείο θα παραμείνουν όλη τη νύχτα πυροσβεστικές δυνάμεις υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Εντωμεταξύ υπάρχουν αρκετές αναφορές για έντονη μυρωδιά καμένου σε διάφορα σημεία του Νομού Καβάλας, μεταξύ αυτών και στην πόλη. Κατά πάσα πιθανότητα, βάσει της φοράς των ανέμων που επικρατούν αυτήν τη στιγμή, η μυρωδιά προέρχεται από τον Έβρο και τη Ροδόπη όπου ακόμα μαίνονται οι πυρκαγιές και όχι από τους Αντιφιλίππους.