Αναπτυξιακή Καβάλας: Εθελοντικός καθαρισμός στο λιμάνι Ελευθερών στη Νέα Πέραμο

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στην ανατολική προβλήτα του λιμένα με στόχο την ανάδειξη των κινδύνων που αντιμετωπίζει το θαλάσσιο περιβάλλον σε σχέση με την αλιεία και τις παράκτιες περιοχές

Η Αναπτυξιακή Καβάλας ΑΑΕ ΟΤΑ σε συνεργασία με το Δήμο Παγγαίου και τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Παγγαίου διοργανώνει εθελοντικό καθαρισμό στην ανατολική προβλήτα του λιμένα Ελευθερών στη Νέα Πέραμο την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023 και ώρα 17:30.

Η δράση εθελοντικού καθαρισμού του λιμένα πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης της ενέργειας 6.2 του Διαπεριφερειακού Σχεδίου Συνεργασίας με τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Παράκτιες Απειλές και Αλιεία» Τ.Π. CLLD/LEADER Αλιείας Ν. Καβάλας,  Προτεραιότητας 4 «ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ» του Ε.Π. «ΑΛΙΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ» (ΕΠΑΛΘ) 2014-2020.Στο Σχέδιο συμμετέχουν 22 παράκτιες και νησιωτικές Ομάδες Τοπικής Δράσης Αλιείας της χώρας  με συντονίστρια εταίρο την Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ.

Στόχος του Σχεδίου είναι η ανάδειξη των κινδύνων που αντιμετωπίζει το θαλάσσιο περιβάλλον σε σχέση με την αλιεία και τις παράκτιες περιοχές καθώς και τη δημιουργία στοχευμένων προτάσεων για την αντιμετώπισή τους με την ενθάρρυνση συμμετοχής των τοπικών κοινοτήτων.

Σημείο συνάντησης της δράσης έχει οριστεί η ανατολική προβλήτα – θέση 6 (πρώην εγκαταστάσεις Αθηναϊκής Χαρτοποιίας «SOFTEX»).