Για δωδέκατη μέρα καίγεται ο Έβρος. Συνεχίζονται οι εκκενώσεις οικισμών

Μεγάλη αναζωπύρωση η οποία επεκτάχθηκε γρήγορα λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή-Επιχειρούν πυροσβέστες από Ελλάδα, πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, δυνάμεις του Στρατού και εθελοντές

Για 12η μέρα καίγεται ο Έβρος. Η «μάχη» με τις φλόγες συνεχίζεται και το μεσημέρι της Τετάρτης 30 Αυγούστου 2023 στο χωριό Κοτρωνιά του Έβρου από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και δυνάμεις του Στρατού, καθώς και από εθελοντές.

Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ έλαβε χώρα σοβαρή αναζωπύρωση η οποία επεκτάχθηκε γρήγορα λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Η φωτιά βρίσκεται πλέον λίγα μέτρα από τα πρώτα σπίτια του χωριού το οποίο είχε εκκενωθεί προληπτικά από τους λίγους κατοίκους του την Τρίτη 29 Αυγούστου 2023 μετά από μήνυμα από το 112.

Λίγη ώρα αργότερα τέλος στάλθηκε μήνυμα εκκένωσης από το 112 στους κατοίκους του οικισμού Σιδηρώ που βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό Κοτρωνιά. Το ίδιο έγινε και στην περιοχή Γιαννούλη.

Η περιοχή είναι δύσβατη και το έργο της κατάσβεσης αρκετά δύσκολο.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Έβρο επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ νωρίς το πρωί ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού από αέρος 11 αεροπλάνα και 7 ελικόπτερα. Ανάμεσα στους πυροσβέστες που «παλεύουν» με τις φλόγες στον Έβρο είναι δυνάμεις από Κύπρο, Γερμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Γαλλία, Τσεχία, Ρουμανία, Σλοβακία και Αλβανία.