Για 16η μέρα καίει η φωτιά στον Έβρο. «Μάχη» με τις αναζωπυρώσεις δίνουν Πυροσβεστική και εθελοντές

«Ενώ πιάνουμε το ένα μέτωπο, ξεπηδούν νέα μέτωπα» αναφέρει ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος-Πυροσβεστική και ΕΥΠ ερευνούν τις αιτίες πρόκλησης όλων των μετώπων

Γεταξύ Λευκίμμης και Προβατώνα, κοντά στο Σουφλί στον κεντρικό Εβρο, εντοπίζεται το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς η οποία καίει για 16η μέρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Ιωάννη Αρτοποιό.

Η «μάχη» των πυροσβεστών εστιάζεται, όπως δήλωσε ο ίδιος στην ΕΡΤ το πρωί της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου 2023, στην περιοχή νότια της Δαδιάς, όπου δρουν τις τελευταίες ώρες οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με διεθνή συνδρομή, καθώς και οι εθελοντές και ο Στρατός.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέτωπα του Εβρου επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 122 πυροσβεστικά οχήματα, με 16 πεζοπόρα τμήματα και 17 εναέρια μέσα.

«Ενώ πιάνουμε το ένα μέτωπο, ξεπηδούν νέα μέτωπα», είπε ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, κάνοντας λόγο για 19 πυρκαγιές συνολικά στον Έβρο μόνο στις 21 Αυγούστου 2023.

«Χτες επιχειρούσαμε στη Δαδιά. Αν δει κανείς τον χάρτη, από τη Δαδιά ως τη Λευκίμμη και τον Προβατώνα είναι 25 χιλιόμετρα. Πρόκειται για ένα μέτωπο που ξεπήδησε από το πουθενά», τόνισε, προσθέτοντας ότι γίνονται έρευνες, σε συνεργασία με την ΕΥΠ, για την εξακρίβωση των αιτίων όλων αυτών των μετώπων.