Ο καιρός στην Καβάλα: Βροχές και αξιόλογη πτώση της θερμοκρασίας τα επόμενα 24ωρα [πρόγνωση]

Τα φαινόμενα τοπικά και πρόσκαιρα πιθανώς να έχουν έντονο χαρακτήρα-Πότε αναμένεται η έναρξή τους-Αναλυτική πρόγνωση καιρού από την ομάδα του Meteokav

Επιδείνωση θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού από τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023 με κύρια χαρακτηριστικά την εκδήλωση φαινομένων με τη μορφή βροχοπτώσεων ή και τοπικών καταιγίδων, καθώς και την αξιόλογη πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, τα ξημερώματα-πρωινές ώρες της Δευτέρας αναμένεται πέρασμα βροχοπτώσεων αρχικά από τα δυτικά και βόρεια τμήματα που σταδιακά θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος του Νομού, ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα τοπικά και πρόσκαιρα πιθανώς να έχουν έντονο χαρακτήρα.

Εν συνεχεία θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση, ωστόσο κάποιες βροχές κατά περιόδους θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται κυρίως στα δυτικότερα τμήματα του Νομού.

Τέλος, βαδίζοντας προς τις βραδινές ώρες πιθανώς να υπάρξει εκ νέου εκδήλωση τοπικών βροχών-μπορών στα νότια και δυτικά τμήματα του Νομού, καθώς και στο νησί της Θάσου. Μικρότερη η πιθανότητα για τα υπόλοιπα τμήματα του Νομού.

Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023 θα συνεχιστεί το άστατο μοτίβο του καιρού και έτσι τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά του Νομού, σε περιοχές κοντά στην παράκτια ζώνη, αλλά και στο νησί της Θάσου.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.