Υπό έλεγχο η φωτιά στη Δαδιά. Νέα εστία, αυτήν τη φορά στο νησί της Σαμοθράκης [βίντεο]

Η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο σε μεγάλο υψόμετρο πάνω από τη «γριά βάθρα»

Pυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου 2023 στο κάμπινγκ της Πλατιάς στη Σαμοθράκη σε σημείο κοντά στην τοποθεσία «γριά βάθρα».

Η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο και ομάδα εθελοντών με πεζοπόρο τμήμα σπεύδει στο σημείο προκειμένου να περιορίσει την εστία.

«Η φωτιά βρίσκεται σε μεγάλο ύψος. Το καλό είναι ότι δε φυσάει, ενώ την ίδια ώρα στην Καμαριώτισσα οι άνεμοι είναι δυνατοί. Ελπίζουμε μέχρι το πρωί που θα έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν στην κατάσβεση εναέρια μέσα να μην επεκταθεί η φωτιά», ανέφερε στη voria.gr ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, Νίκος Γαλατούμος.

*Βίντεο: Φώτης Φωτεινός

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Δαδιά

Την ίδια ώρα υπό πλήρη έλεγχο φαίνεται πως τέθηκε η πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς, ωστόσο, οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε επιφυλακή για να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Σε ολόκληρη τη δασική περιοχή δεν υπάρχει πλέον ενεργή εστία, αλλά το εύρος της έκτασης που έχει καεί και η ένταση του ανέμου υποχρεώνει τις δυνάμεις κατάσβεσης σε διαρκή επαγρύπνηση.

Σημειώνεται ότι η αλλαγή του καιρού δεν επηρέασε τον Νομό Έβρου, που είχε και σήμερα ηλιοφάνεια, οπότε η πυρκαγιά περιορίστηκε χάρη στις προσπάθειες της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, αφού όμως προξένησε αρκετά μεγάλη καταστροφή στον δασικό ιστό.

*Πηγή: voria.gr