Καβάλα: Οι Κήποι του Μουσείου Μοχάμετ Άλι μετατρέπονται στο πρώτο αστικό καταφύγιο για τις μέλισσες!

MI.EL.: Μια νέα πρωτοβουλία του Ερευνητικού Κέντρου MOHA που βάζει στο επίκεντρο το σημαντικότερο, ίσως, έμβιο ον του πλανήτη μας: τη μέλισσα!

Ηφύση γύρω μας αλλάζει και η οικολογική κρίση γίνεται καθημερινά σοβαρότερη. Ως αποτέλεσμα, η εποχή μας σηματοδοτεί μια καταστροφική απώλεια αποικιών μελισσών παγκοσμίως. Η φράση “Σώστε τις μέλισσες” συγκινεί τους ανθρώπους που αντιλαμβάνονται τη δυσχερή θέση των νομάδων μελισσών, που αποτελούν το 75% των πολύτιμων επικονιαστών.

Χωρίς αυτές, ο άνθρωπος θα γνώριζε ολέθριες αλλαγές στην ισορροπία των οικοσυστημάτων και τη βιοποικιλότητα που υποστηρίζει τη ζωή του.

Το Ερευνητικό Κέντρο MOHA, έχοντας επίγνωση του επιτακτικού κινδύνου που επιφέρει η μείωση του πληθυσμού της νομάδας μέλισσας, παρακολουθεί με προσοχή τις παγκόσμιες προσπάθειες προστασίας τους.

Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκε η πρωτοβουλία με την επωνυμία «MI.EL.», η οποία έχει στο πρόγραμμά της διάφορες δράσεις που αφορούν στην προστασία της μέλισσας, του σημαντικότερου, ίσως, έμβιου όντος του πλανήτη μας!

Σε πρώτη φάση, οι Κήποι του Μουσείου Μοχάμετ Άλι, έδρας του ΜΟΗΑ, μετατρέπονται στο πρώτο αστικό καταφύγιο για μέλισσες, με καλλιέργειες και πρακτικές που τις προσελκύουν.

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023, στις 18:30, μελισσοκόμοι, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και επιστήμονες θα συζητήσουν μεταξύ τους για τον μαγικό και μυστήριο κόσμο του πολύτιμου πλάσματος.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στο: [email protected].