Φυσικό αέριο στην Καβάλα: Σε δεκαπέντε μέρες ενεργοποιείται. Το Εμπορικό Κέντρο ο πρώτος πελάτης

Όλα τα τέλη σύνδεσης θα είναι δωρεάν-Ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο με θέμα την πρόοδο των εργασιών επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη της Καβάλας-Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την πρόοδος των εργασιών επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη της Καβάλας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου 2023 στο Επιμελητήριο της Καβάλας.

Η εκδήλωση αφορούσε στον σχεδιασμό της ΔΕΔΑ σχετικά με την επέκταση του δικτύου διανομής στην πόλη, καθώς και για στα οφέλη του φυσικού αερίου για τους χρήστες-καταναλωτές του.

«Σήμερα εγκαινιάστηκε η σύνδεση του κεντρικού αγωγού με το δίκτυο της πόλης της Καβάλας, ένα έργο για το οποίο πιέζαμε χρόνια. Ένα μεγάλο έργο για την περιοχή μας, επιτέλους, έγινε πραγματικότητα προς όφελος εκατοντάδων επιχειρήσεων και κατοικιών, οι οποίες θα έχουν μια φθηνή ενεργειακή πηγή», ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας.

«Θα σταθώ σε δύο σημεία: Στα δωρεάν τέλη σύνδεσης και στη μελέτη κόστους-οφέλους, για να δει ο ενδιαφερόμενος αν τον συμφέρει να συνδέσει την οικία του ή την επιχείρησή του με το δίκτυο», τόνισε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος ΑΜ-Θ, Χρήστος Γάκης, ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσοι συνέδραμαν την πραγματοποίηση του έργου.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν ο Συντονιστής Διευθυντής Εμπορικών Δραστηριοτήτων της ΔΕΔΑ, Δημήτρης Αυλωνίτης και ο Συντονιστής Διευθυντής Τεχνικών Δραστηριοτήτων της ΔΕΔΑ, Χρήστος Σκουλίδας, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε λεπτομέρειες οι οποίες αφορούν στο έργο.

Σημειωτέον, αναφέρθηκε ότι η ενεργοποίηση του δικτύου θα γίνει σε δεκαπέντε μέρες, ενώ οι πρώτοι πελάτες θα είναι το Εμπορικό Κέντρο της Καβάλας και ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης. Το «παρών», δε, στην εκδήλωση έδωσε και ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης.

Το έργο ύψους 6,4 εκ. ευρώ, που συγχρηματοδοτείται από κεφάλαια της ΔΕΔΑ και πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων-Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (ΕΣΠΑ 2014-2020), αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την παροχή προσιτής και καθαρής ενέργειας στους κατοίκους της Καβάλας.

4+1 στοιχεία για το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην Καβάλα

  • Το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην Καβάλα εκτείνεται σε 66 χλμ
  • Οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του 2024
  • Οι πρώτες συνδέσεις των καταναλωτών θα πραγματοποιηθούν στα μέσα Οκτωβρίου, εγκαίρως για να καλύψουν σημαντικό μέρος των ενεργειακών αναγκών των κατοίκων για τον επερχόμενο χειμώνα
  • Η Καβάλα είναι πλέον η πέμπτη πόλη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που συνδέεται με φυσικό αέριο, ακολουθώντας τα βήματα της Αλεξανδρούπολης, της Δράμας, της Ξάνθης και της Κομοτηνής, ενώ σύντομα θα προστεθεί και η Ορεστιάδα
  • Συνολικά, οι επενδύσεις σε αυτές τις έξι πόλεις ανέρχονται σε 44 εκατ. ευρώ, με την κατασκευή 496 χιλιομέτρων δικτύου και περισσότερες από 11.500 συνδέσεις καταναλωτών από τον οικιακό, εμπορικό και βιομηχανικό τομέα