Καβάλα: Με τι καιρό θα πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου

Οι καιρικές συνθήκες, οι άνεμοι και η θερμοκρασία την ημέρα της Εθνικής Επετείου

Ζεστός και υγρός θα παραμένει ο καιρός όλες τις επόμενες ημέρες, μέχρι και τα τέλη του Οκτώβρη και φαίνεται ότι και ο νέος μήνας, ο Νοέμβριος, θα μπει με αρκετή ζέστη κατά μέσο όρο και με νοτιάδες που κατά περιόδους θα αφήνουν κάποιες μπόρες σε ορισμένες περιοχές, σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου.

Ωστόσο ανήμερα του Αγίου Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου 2023 μια διαταραχή θα διασχίσει τη χώρα από βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά και θα δώσει βροχές και καταιγίδες στην κεντρική, δυτική και βόρεια Ελλάδα, δηλαδή σε περιοχές του Ιονίου, της Ηπείρου, δυτικής Πελοποννήσου, δυτικής Στερεάς, τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, αλλά και προς τη δυτική Μακεδονία. Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 τα φαινόμενα θα εστιάζονται κυρίως προς τη δυτική Ελλάδα, αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα την 28η Οκτωβρίου 2023, ανήμερα της παρέλασης, θα επικρατήσει άστατος καιρός. Ωστόσο, τα φαινόμενα θα περιορίζονται στα δυτικά και στο ανατολικό Αιγαίο. Στις υπόλοιπες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης και της Καβάλας, θα έχουμε ηλιοφάνεια και καλές θερμοκρασίες, ίσως και πιο υψηλές από τις κανονικές για την εποχή.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, στα βόρεια ηπειρωτικά, στο ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.