Νοέμβριος όπως Ιούνιος: Κόσμος στις παραλίες της Καβάλας και σε υψηλές θερμοκρασίες σε θάλασσα και… στεριά [χάρτες]

Ο Οκτώβριος «έφυγε» με ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών και ο Νοέμβριος μπαίνει με το ίδιο μοτίβο με υψηλές μέγιστες ημερήσιες θερμοκρασίες-Σε Μακεδονία και Θράκη καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας

Μπορεί να μπήκε ο Νοέμβριος, ωστόσο οι παραλίες -και- στην Καβάλα έχουν εικόνα… Ιουνίου, με τους κολυμβητές να απολαμβάνουν το μπάνιο τους, καθώς το μεσημέρι η θερμοκρασία φτάνει τους 22-23 βαθμούς Κελσίου, ενώ το νερό της θάλασσας τους 21 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία υψηλότερη κατά έναν με δύο βαθμούς από τον μέσο όρο [βλ. παρακάτω χάρτη. Πηγή: meteo.gr].

Η μέση τιμή των μέγιστων ημερήσιων θερμοκρασιών κυμάνθηκε σε ακραία υψηλά επίπεδα σχεδόν στο σύνολο της χώρας. Στη Μακεδονία και στη Θράκη καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας, με τις μέσες μηνιαίες τιμές να κυμαίνονται 3,5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα [βλ. παρακάτω χάρτη. Πηγή: meteo.gr] καθιστώντας τον Οκτώβριο του 2023 τον θερμότερο των τελευταίων 15 ετών, ενώ και ο Νοέμβριος μπαίνει με το ίδιο μοτίβο.