Καβάλα: Επιτέλους… Φθινόπωρο. Αλλαγή του καιρού με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας [πρόγνωση]

Πότε αναμένονται τα πιο γενικευμένα και πιθανώς πιο έντονα φαινόμενα-Με τι καιρικές συνθήκες θα γίνει η Ημέρα Τσίπουρου στη Νέα Πέραμο-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Σταδιακή εναρμόνιση του καιρού με την εποχή αναμένεται τις επόμενες μέρες με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας, καθώς η στασιμότητα στο μοτίβο της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας η οποία έχει παγιώσει εδώ και σχεδόν 2 μήνες ευσταθείς και θερμές αέριες μάζες στην περιοχή μας φαίνεται ότι θα αλλάξει έστω και μερικώς με πτώση της θερμοκρασίας από τις πολύ υψηλές για την εποχή τιμές σε ελαφρώς υψηλές τιμές και κάποιες διαταραχές που θα επηρεάσουν και την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνε με την ομάδα του Meteokav, κατά το ξημέρωμα-πρωινές ώρες της Πέμπτης 2 Νοεμβρίου 2023 αναμένεται ένα πέρασμα βροχής από τα δυτικά που σταδιακά θα επηρεάσει το σύνολο του Νομού. Τα φαινόμενα θα είναι μέτριας έντασης κατά κανόνα (μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρες και τοπικές εξάρσεις). Στη συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση, ενώ μέχρι τις πρώτες μεταμεσημβρινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές ασθενείς βροχές κατά περιόδους. Έπειτα θα υπάρξει οριστική βελτίωση με τον καιρό να παρουσιάζει και τοπικά ανοίγματα. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023 αναμένονται νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες, ενώ πιθανότητα για τοπικές ομίχλες υπάρχει τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 αναμένεται το πέρασμα μιας ακόμη διαταραχής που φαίνεται αρκετά πιο αξιόλογη σε σχέση με αυτήν της Πέμπτης. Κατά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες αναμένεται ένα πέρασμα βροχής από τα δυτικά που θα συνοδεύεται από τοπικά έντονα φαινόμενα και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ έπειτα θα υπάρξει βελτίωση. Παράλληλα το Σάββατο οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες και θα ενισχυθούν σημαντικά (μετά το πέρασμα βροχής σταδιακή εξασθένιση και στροφή σε δυτικούς). Η θερμοκρασία σε πτώση.

Βελτιωμένος αναμένεται ο καιρός την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, όπου θα διεξαχθεί και η Ημέρα Τσίπουρου στη Νέα Πέραμο του Δήμου Παγγαίου, με τοπικές νεφώσεις και φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Η ερχόμενη εβδομάδα (τουλάχιστον μέχρι τις 10 Νοεμβρίου περίπου) φαίνεται να κυλά με ελαφρώς υψηλές για την εποχή θερμοκρασιακές τιμές και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο για κάποιο πρόσκαιρο πέρασμα βροχής, αλλά δεν υπάρχει πιθανότητα για κάποια μεταβολή διαρκείας.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.