Καβάλα: Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας του Σαββάτου. Ποιες ώρες θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα [πρόγνωση]

Πότε θα εξασθενίσουν τα φαινόμενα και ποιες περιοχές αναμένεται να πλήξουν περισσότερο-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας ο καιρός το επόμενο 24ωρο, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες, τη στροφή των ανέμων σε νοτιάδες και την ενίσχυσή τους (όχι όλη την μέρα) και την πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 4 Οκτωβρίου 2023 αναμένονται αυξημένες νεφώσεις και σταδιακά θα αρχίσουν να εκδηλώνονται τοπικές βροχές-μπόρες στα βόρεια και δυτικά τμήματα του Νομού και σε ορεινές περιοχές, ενώ μικρή είναι η πιθανότητα για φαινόμενα στα υπόλοιπα τμήματα του Νομού.

Στη συνέχεια, καθώς οδεύουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, αναμένεται ένα πέρασμα βροχών και τοπικών καταιγίδων από τα δυτικά που σταδιακά θα επηρεάσει το σύνολο του Νομού με εξάρσεις έντονης βροχόπτωσης. Κατά το πέρασμα υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση έντονων φαινομένων και τοπικών χαλαζοπτώσεων, με τη μεγαλύτερη πιθανότητα για κάτι τέτοιο να εντοπίζεται στα ορεινά τμήματα του Νομού και σε πεδινές περιοχές κοντά σε ορεινές περιοχές, καθώς και στο βόρειο κομμάτι του Νομού.

Μετά το πέρασμα ο καιρός θα παρουσιάσει γρήγορη βελτίωση από τα δυτικά προς τα ανατολικά και πριν τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει στο σύνολο του Νομού.

Οι άνεμοι από τις πρώτες πρωινές ώρες θα στραφούν σε νότιες διευθύνσεις και σταδιακά θα ενισχύονται. Έτσι, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες οι ριπές θα φτάσουν τα 7-8 μποφόρ στη Θάσο (τοπικά και πρόσκαιρα ως 9), τα 6-7 μποφόρ στα υπόλοιπα παράκτια και στα ορεινά (τοπικά και πρόσκαιρα ως και τα 4-6 μποφόρ) στα ηπειρωτικά πεδινά. Μετά τις πρώτες μεσημβρινές ώρες αναμένεται σταδιακή εξασθένιση και στροφή των ανέμων σε δυτικές διευθύνσεις.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.

*Φωτογραφία: Θανάσης Σοφιανός