Ορατό και από την Καβάλα το Βόρειο Σέλας! [βίντεο]

Το φαινόμενο έχει καταγραφεί μόλις 4 φορές στην Ελλάδα από το 1870 μέχρι το 2010-Δείτε το εντυπωσιακό και σπανιότατο φαινόμενο όπως καταγράφηκε από κάμερα του δικτύου του Meteokav

Ορατό έγινε το απόγευμα της Κυριακής 5 Νοεμβρίου 2023 σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας το Βόρειο Σέλας, συμπεριλαμβανομένου και του Νομού Καβάλας!

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την εντυπωσιακή καταγραφή αυτού του σπανιότατου φαινομένου από την κάμερα του δικτύου του Meteokav η οποία είναι τοποθετημένη στο Παλαιοχώρι Καβάλας στον Δήμο Παγγαίου και είναι προσανατολισμένη στον βόρειο ορίζοντα.

Το φαινόμενο οφείλεται σε μία ισχυρή ηλιακή έκλαμψη η οποία προκάλεσε την εκδήλωση ισχυρής γεωμαγνητικής καταιγίδας στο βόρειο ημισφαίριο. To Βόρειο Σέλας κατα κανόνα εκδηλώνεται στα πολύ βορειότερα γεωγραφικά πλάτη, περιμετρικά του Αρκτικού Κύκλου. Σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, όπως εν προκειμένω, το φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί και σε νοτιότερες περιοχές.

Για την ιστορία και σύμφωνα πάντα με τις επίσημες αναφορές το Βόρειο Σέλας έχει καταγραφεί μόλις 4 φορές στην Ελλάδα το χρονικό διάστημα 1870 με 2010 εκ των οποίων η τελευταία φορά ήταν στις 20 Νοεμβρίου 2003 στην Αθήνα, ενώ για πρώτη φορά καταγράφεται από την Καβάλα.

Δείτε βίντεο από το σπάνιο φαινόμενο