Ο καιρός στην Καβάλα: Επιτέλους… φθινοπωριάζει. Ποια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες μέρες

Πότε αλλάζει το σκηνικό του καιρού-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Σε σταδιακή πορεία μερικής εναρμόνισης με την εποχή θα κινηθεί ο καιρός στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και στον Νομό Καβάλας τις επόμενες μέρες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου 2023 και μετά φαίνεται να ξεκινά μια νέα σταδιακή πορεία που θα εναρμονίσει πλήρως τον καιρό με την εποχή. Κύρια χαρακτηριστικά του επόμενου διαστήματος είναι η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και τα περάσματα διαταραχών από την περιοχή μας τα οποία θα δίνουν περάσματα βροχών, άλλoτε μικρής διάρκειας και έντασης άλλοτε μεγαλύτερης.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τις βραδινές ώρες της Τετάρτης αναμένεται ένα σύντομο πέρασμα βροχής από τα βορειοδυτικά που σταδιακά θα επηρεάσει το σύνολο του Νομού. Κατά το πέρασμα τα φαινόμενα θα είναι μέτριας έντασης κατά κανόνα, πιθανότατα πολύ πρόσκαιρα και τοπικά υπάρχει περίπτωση για έντονες εξάρσεις. Η θερμοκρασία κατά το πέρασμα θα παρουσιάσει πτώση και οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειες διευθύνσεις με μικρή πρόσκαιρη ενίσχυση.

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023 αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως το πρώτο μισό της μέρας με μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές ασθενείς βροχές μέχρι και τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός με αυξημένες νεφώσεις μετά το μεσημέρι, ενώ αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023 αναμένεται το δεύτερο πέρασμα βροχής το οποίο φαίνεται ότι πιθανότατα θα είναι πιο αξιόλογο σε σχέση με αυτό της Τετάρτης (το πόσο πιο αξιόλογο θα προσδιορισθεί τις επόμενες μέρες). Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι από το απόγευμα και μετά ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με την θερμοκρασία σε φυσιολογικά επίπεδα.

Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023 αναμένεται το τρίτο πέρασμα βροχής τα χαρακτηριστικά του οποίου θα προσδιορίσουμε τις επόμενες μέρες.

Τέλος, φαίνεται ότι και στη συνέχεια της ερχόμενης εβδομάδας η θερμοκρασία θα κινηθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα με πιθανά περάσματα διαταραχών, με επόμενο πιθανό πέρασμα τις ημέρες των εκδηλώσεων για το Πολύτεχνειο.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.