Ο καιρός στην Καβάλα: Βροχές, άνοδος της θερμοκρασίας και στο βάθος… γενικευμένη κακοκαιρία και χιονοπτώσεις στα ορεινά

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες από την ομάδα του Meteokav

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός προς τις βραδινές ώρες της Κυριακής 12 Νοεμβρίου 2023 με εκδήλωση βροχοπτώσεων από τα δυτικά που σταδιακά θα επηρεάσουν το σύνολο του Νομού.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, τα φαινόμενα γενικά θα είναι ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ πρόσκαιρα δεν αποκλείονται τοπικές εξάρσεις, ιδίως στην παράκτια ζώνη του Νομού. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι πιθανή η εκδήλωση μπόρας στο νησί της Θάσου, με τις μεγαλύτερες πιθανότητες για κάτι τέτοιο να εντοπίζονται στο ανατολικό και νότιο τμήμα του νησιού.

Ο καιρός μέσα στη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023 θα είναι βελτιωμένος με την αίσθηση της ψύχρας να είναι ιδιαίτερα αισθητή νωρίς το πρωί, αλλά και κατά την διάρκεια της νύχτας.

Μέχρι τουλάχιστον και την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023 ο καιρός θα κυλήσει σε γενικές γραμμές ομαλά χωρίς κάποια αξιόλογη μεταβολή, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Το υπόλοιπο της εβδομάδας θα συνεχιστεί με λίγο υψηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες (θερμοκρασίες αρκετά χαμηλότερα των 10°C σε ορεινά και κλειστούς κάμπους τα πρωινά) και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.

Το χρονικό διάστημα 16-18 Νοεμβρίου 2023 φαίνεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και εκ νέου βροχές που πρώτη φορά το φετινό φθινώπορο πιθανώς να μην έχουν την μορφή περάσματος, αλλά γενικευμένης κακοκαιρίας που εν δυνάμει μπορεί να δώσει και αξιόλογες χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.