Ο καιρός στην Καβάλα: Πρώτη «επαφή» με τον χειμώνα. Προ των πυλών τα πρώτα κρύα

Μια πρώτη ενημέρωση από την ομάδα του Meteokav για τον καιρό το Σαββατοκύριακο. Ποια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της επιδείνωσης

Επιδεινώνεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Νοεμβρίου 2023, καθώς αναμένεται βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια-βορειοδυτικά συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο το οποίο θα προκαλέσει θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα και κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και στην ανατολική νησιωτική Ελλάδα.

Όσον αφορά στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας, όπως ενημερώνει σε πρώτη φάση η ομάδα του Meteokav (θα ακολουθήσει αναλυτική πρόγνωση την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023), από άποψη φαινομένων αναμένεται ένα εξπρές πέρασμα βροχών αργά το βράδυ της Παρασκευής, μετά τα μεσάνυχτα.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, από πλευράς φαινομένων, με ενίσχυση, όμως, των ανέμων και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Το πρωί της Κυριακής θα έχουμε και τις πρώτες μονοψήφιες ελάχιστες θερμοκρασίες στην πόλη της Καβάλας και γενικότερα την πρώτη χειμωνιάτικη αίσθηση κρύου.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.