Καβάλα: Πρώτη «επίσκεψη» του χειμώνα με βοριάδες, βροχές και αρνητικές θερμοκρασίες στα ορεινά [πρόγνωση]

Πώς θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες μέρες-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Μεταβολή του καιρού με χειμερινή «υφή» αναμένεται τις επόμενες ώρες με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, το πέρασμα βροχών και τη στροφή των ανέμων σε βοριάδες, με τη συνέχεια του καιρού να προμεινύεται σε γενικές γραμμές εναρμονισμένη με την εποχή με τα θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα να παραμένουν.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, αργά το βράδυ της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου 2023 (23:00 +-1 ώρα) αναμένεται από τα βορειοδυτικά ένα πέρασμα βροχών που σταδιακά θα επηρεάσει μέσα στη νύχτα προς το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 το σύνολο του Νομού. Τα φαινόμενα θα είναι κατά κανόνα μέτριας έντασης (πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές εξάρσεις). Πριν το ξημέρωμα ο καιρός θα αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση, ωστόσο μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών κατά περιόδους. Μεγαλύτερη πιθανότητα για κάτι τέτοιο υπάρχει για τη Θάσο και το ανατολικό κομμάτι του Νομού. Μετά τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται οριστική βελτίωση με τον καιρό να αρχίζει να παρουσιάζει και τοπικά ανοίγματα από τα δυτικά.

Οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν (ριπές 5-6 μποφόρ κατά μέσο όρο), ενώ μετά το απόγευμα αναμένεται σταδιακή εξασθένιση σε γενικές γραμμές. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις (το πρώτο μισό της μέρας). Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές, μικρή άνοδος ως προς τις μέγιστες. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες στα ορεινά θα είναι από -2 εως 1℃ στα ορεινά (χαμηλότερες θερμοκρασίες σε οροπέδια), από 3 εώς 5℃ στα ηπειρωτικά πεδινά (οι χαμηλότερες θερμοκρσίες στο εσωτερικό κλειστών κάμπων) και από 4 εώς 7℃ στα παράκτια (οι χαμηλότερες τιμές σε παράκτια με επίπεδο ανάγλυφο, π.χ. Τούζλα,Κεραμωτή κ.λ.π).

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 σε γενικές γραμμές αναμένεται αίθριος καιρός, ενώ αναμένεται μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας ως προς τις ελάχιστες τιμές στα ηπειρωτικά πεδινά (ιδίως στο εσωτερικό κλειστών κάμπων, πθανότητα εκεί η θερμοκρασία να προσεγγίσει τοπικά του 0℃). Μέσα στη μέρα και ως προς τις μέγιστες τιμές θα υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας.

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 αναμένονται τοπικές νεφώσεις και σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Το διάστημα Τετάρτη 22-Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2023 αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης βροχών κατά περιόδους. Έπειτα φαίνεται μια βελτίωση, ωστόσο σε γενικές γραμμές ο καιρός θα συνεχίσει να κινείται πιθανότατα σε φθινοπωρινό μοτίβο με υπαρκτό το ενδεχόμενο και για χειμερινές «νότες».

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.