Ο καιρός στην Καβάλα: Πρώτο σοβαρό «καλωσόρισμα» του χειμώνα με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια στα ορεινά

Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav-Πότε αναμένονται θυελλώδεις άνεμοι πάνω από 8 μποφόρ

Έντονη «κινητικότητα» θα συνεχίσει να παρουσιάζει ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας τις επόμενες τουλάχιστον 7 μέρες. Σε πρώτη φάση την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 αναμένεται καθαρά φθινοπωρινός καιρός με αυξημένες νεφώσεις και πρόσκαιρες τοπικές βροχοπτώσεις, ενώ το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Νοεμβρίου 2023 αναμένεται ενίσχυση των ανέμων, σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σε αμιγώς χειμερινά επίπεδα και βροχοπτώσεις μέσης διάρκειας (8-16 ώρες περίπου).

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, την Τετάρτη αναμένονται τις πρώτες πρωινές ώρες πρόσκαιρες τοπικές βροχές-μπόρες. Ο καιρός στην συνέχεια θα παρουσιάσει βελτίωση με τις νεφώσεις όμως να παραμένουν αυξημένες όλη τη μέρα, με μικρή πιθανότητα για κατά περιόδους τοπικές βροχές στο ανατολικό άκρο του Νομού και στη Θάσο. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες.

Την Πέμπτη υπάρχει πιθανότητα μέσα στη νύχτα-ξημέρωμα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές κατά περιόδους, πιθανότητα σε Θάσο και σε περιοχές κοντά στη θάλασσα, με μικρότερη την πιθανότητα για φαινόμενα στα υπόλοιπα τμήματα. Αυξημένες νεφώσεις με τοπικά ανοίγματα μετά το μεσημέρι. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις και άνοδο της θερμοκρασίας μέσα στη μέρα.

Το Σάββατο προβλέπεται εκδήλωση τοπικών βροχών από τις πρωινές ώρες οι οποίες θα γενικευθούν σταδιακά από το μεσημέρι και μετά. Τις βραδινές ώρες περίπου αναμένεται ένα πέρασμα έντονης βροχής από τα δυτικά που θα επηρεάσει το σύνολο του Νομού. Οι άνεμοι από το πρωί του Σαββάτου θα στραφούν σταδιακά σε νότιους-νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν σημαντικά σταδιακά (υψηλή πιθανότητα για τοπικά θυελλώδεις ανέμους, άνω των 8 μποφόρ) και στη συνέχεια από τις βραδινές ώρες σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, συνεχίζοντας όμως να είναι ισχυροί. Η θερμοκρασία σε πτώση ως προς τις μέγιστες, ενώ απότομη πτώση θα υπάρξει τις βραδινές ώρες.

Την Κυριακή μέσα στη νύχτα αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού και μέχρι τις πρωινές ώρες τα όποια φαινόμενα θα έχουν σταματήσει. Η θερμοκρασία σε πτώση και οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί.

Σχετικά με τις χιονοπτώσεις, μέσα στο Σάββατο θα εκδηλωθούν στις κορυφές των βουνών, ενώ από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου και τη νύχτα προς την Κυριακή τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα πέσουν σημαντικά μέχρι να σταματήσουν τα φαινόμενα (αξιόλογη πιθανότητα να χιονίσει πρόσκαιρα μέχρι και τα 1.000 μέτρα, μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα να χιονίσει μέχρι και σε ημιορεινά τμήματα).

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας ιδίως ως προς τις ελάχιστες τιμές και τοπικές νεφώσεις, ενώ υπαρκτή είναι η πιθανότητα για φαινόμενα την Τρίτη.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.