Καβάλα: Με τι καιρό θα πραγματοποιηθεί η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Μεταβολή του καιρού και πτώση της θερμοκρασίας-Πιθανότητα χιονοπτώσεων και σε ημιορεινές περιοχές-Αναλυτική πρόγνωση καιρού από την ομάδα του Meteokav

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες μέρες με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, τις βροχές που θα εκδηλώνονται κατά περιόδους μέχρι και το τέλος της εβδομάδας και τις χιονοπτώσεις σε ορεινά και πιθανώς ημιορεινά τμήματα.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, από το ξημέρωμα-πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 6 Δεκεμβρίου 2023 και από το δυτικό άκρο του Νομού θα αρχίσουν να εκδηλώνονται βροχές που σταδιακά θα επεκταθούν στο σύνολο του Νομού. Οι βροχές αρχικά θα είναι ασθενούς έντασης κατά κανόνα, ενώ τις μεσημβρινές ώρες θα αποκτήσουν μέτρια ένταση κατά περιόδους. Από τις πρώτες απογευματινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά προς τα ανατολικά και μέχρι τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει στο σύνολο του Νομού. Τα φαινόμενα αναμένεται σε γενικές γραμμές να παρουσιάσουν έμφαση στο δυτικό άκρο του Νομού και σε περιοχές γύρω από το Παγγαίο. Η θερμοκρασία σε πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται πάνω από τα 1.300-1.500 μέτρα.

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023, ημέρα όπου θα πραγματοποιηθεί η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις από τις πρωινές ώρες, ενώ από τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται να αρχίσουν να εκδηλώνονται κατά περιόδους τοπικές βροχές (ασθενείς κατά κανόνα). Από τις πρώτες βραδινές ώρες και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να παρουσιάζουν σταδιακή τάση γενίκευσης και έτσι μέχρι και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου 2023 θα εκδηλώνονται στο σύνολο του Νομού φαινόμενα μέτριας έντασης κατά κανόνα, ενώ παράλληλα κατά τις ώρες αυτές η θερμοκρασία θα παρουσιάζει συνεχή σταδιακή πτώση.

Έτσι, κατά το ξημέρωμα-πρωί της Παρασκευής αναμένεται να εκδηλώνονται χιονοπτώσεις άνω των 700-800 μέτρων (κατά μέσο όρο, τοπικά χαμηλότερα), με αξιόλογες πιθανότητες για χιονόπτωση και περιορισμένη χιονόστρωση να υπάρχει σε όλα τα ορεινά χωριά άνω των 700 μέτρων, ενώ υπαρκτή είναι η πιθανότητα για αξιόλογη χιονόστρωση σε Λεκάνη και Βουνοχώρι (άνω των 5 εκατοστών). Μετά τις πρωινές ώρες της Παρασκευής αναμένεται σταδιακή βελτίωση, ωστόσο κατά περιόδους τοπικά ασθενή φαινόμενα υπάρχει πιθανότητα να εκδηλώνονται μέχρι και τις βραδινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα όλη τη μέρα.

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τη θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, ενώ παγετός θα επικρατεί στα ορεινά.

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 αναμένονται τοπικές νεφώσεις με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες, ενώ θα επικρατεί παγετός τις πρωινές ώρες σε ορεινά και πιθανώς τοπικά σε πεδινά τμήματα (εσωτερικό κάμπων).

Τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως μέσα στη μέρα, ενώ υπάρχει πιθανότητα παγετού σε κάμπους και οροπέδια κατά τις πρωινές ώρες.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.