Ο καιρός στην Καβάλα: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με βροχές, θυελλώδεις ανέμους και κρύο

Πόσο θα διαρκέσουν τα φαινόμενα-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τη στροφή των ανέμων σε νοτιάδες με παράλληλη πρόσκαιρη ενίσχυσή τους, ενώ θα παρατηρηθεί και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, από τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου 6 Ιανουαρίου 2024 υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης βροχών κατά περιόδους στα ορεινά τμήματα και σε πεδινά κοντά σε αυτά, καθώς και στα βορειότερα ανατολικότερα τμήματα του Νομού, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα η πιθανότητα για κάτι τέτοιο είναι μικρότερη.

Τα φαινόμενα αυτά σταδιακά θα αποκτούν πιο γενικευμένο και αξιόλογο χαρακτήρα και έτσι μέσα στη νύχτα προς το ξημέρωμα Κυριακής 7 Ιανουαρίου 2024 θα υπάρξει ένα πέρασμα βροχών-μεμονωμένων καταιγίδων που θα επηρεάσει το σύνολο του Νομού. Κατά το πέρασμα αυτό υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρα και τοπικά έντονα φαινόμενα.

Από τις πρωινές ώρες της Κυριακής ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, ενώ κατά τη διάρκεια της μέρας αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για κατά περιόδους τοπικές βροχές.

Τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024 αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές ασθενείς βροχές κατά περιόδους, ενώ τη Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024 αναμένονται τοπικά ασθενή φαινόμενα μέχρι τις πρωινές ώρες και στη συνέχεια σταδιακή βελτίωση. Παράλληλα, υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες χιονοπτώσεις όχι μόνο στις κορυφές των βουνών.

Η θερμοκρασία θα μπει σε πορεία αργής σταδιακής πτώσης που θα συνεχιστεί μέχρι και την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024.

Οι άνεμοι σήμερα από τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου προοδευτικά θα στραφούν σε νοτιάδες και θα ενισχυθούν και έτσι το ξημέρωμα της Κυριακής θα φτάσουν πρόσκαρα εντάσεις 8-9 μποφόρ στα παράκτια (οι μεγαλύτερες ριπές στην Θάσο), 7-8 μποφόρ στα ορεινά και σε πεδινά τμήματα που νότιά τους έχουν ορεινό όγκο και 5-6 μποφόρ στις υπόλοιπες περιοχές. Μετά το ξημέρωμα της Κυριακής οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σταδιακά και θα στραφούν σε μεταβλητές διευθύνσεις, ενώ τη Δευτέρα οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε βοριάδες.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.