Ο καιρός στην Καβάλα: Χειμερινή μεταβολή με κρύο και χιόνια. Μέχρι ποιο υψόμετρο αναμένονται χιονοπτώσεις ανά περιοχή

Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Χειμερινή μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη με κύρια χαρακτηριστικά την σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, την στροφή των ανέμων σε βορειανατολικές διευθύνσεις και τις χιονοπτώσεις σε ορεινά τμήματα, αλλά και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου 2024 θα αρχίσουν να εκδηλώνονται τοπικές βροχές που σταδιακά θα γενικευθούν στο σύνολο του Νομού. Έτσι, από τις μεσημβρινές έως τις πρώτες βραδινές ώρες αναμένονται βροχές μέτριας έντασης κατά κανόνα στο σύνολο του Νομού. Στην συνέχεια τα φαινόμενα σταδιακά θα αποκτήσουν πιο ασθενή και τοπικό χαρακτήρα και προοδευτικά θα περιορίζονται στα δυτικότερα τμήματα του Νομού και έτσι μέχρι πριν το ξημέρωμα της Κυριακής 21 Ιανουαρίου 2024 τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει.

Από τις απογευματινές ώρες (17:00 + – 1 ώρα) θα αρχίσουν να εκδηλώνονται χιονοπτώσεις μέτριας έντασης στα βορειανατολικά ορεινά του Νομού και στη Θάσο άνω των 700-800 μέτρων (στο βόρειο και ανατολικό κομμάτι του νησιού χαμηλότερα). Στη συνέχεια γρήγορα οι χιονοπτώσεις αυτές θα γενικευθούν στο σύνολο των ορεινών του Νομού και παράλληλα σταδιακά τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα πέφτουν. Έτσι, κατά τις βραδινές ώρες χιονοπτώσεις ασθενούς έντασης κατά κανόνα θα φτάσουν να εκδηλώνονται άνω των 250-350 μέτρων κατά μέσο όρο στο ηπειρωτικό κομμάτι του Νομού και άνω των 150-250 μέρων στο νησί της Θάσου.

Υπαρκτή η πιθανότητα τοπικά και πρόσκαιρα να παρατηρηθούν χιονοπτώσεις και ελαφρώς χαμηλότερα από τα υψόμετρα αυτά, με την πιθανότητα αυτή να εντοπίζεται κυρίως στο ανατολικό κομμάτι του Νομού και στην ευρύτερη περιοχή του Ελαιοχωρίου του Δήμου Παγγαίου, ενώ στο νησί της Θάσου εντοπίζεται στο βόρειο και ανατολικό κομμάτι του νησιού. Αξιόλογες χιονοστρώσεις θα εντοπίζονται σε περιοχές άνω των 500-600 μέτρων κατά μέσο όρο.

Η θερμοκρασία μέχρι και τις πρωινές ώρες της Κυριακής θα παρουσιάζει σταδιακή πτώση και οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειες-ανατολικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ στα παράκτια (έως 6 σε Θάσο και νοτιοδυτικά παράκτια τμήματα του Νομού).

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.