«Αφανίζεται» η τεχνητή λίμνη της Φωλιάς στον Δήμο Παγγαίου [φωτογραφίες]

Η στάθμη της είναι ιδιαίτερα χαμηλή για την εποχή - Ερωτηματικό για το πού θα φτάσει η στάθμη το καλοκαίρι - Το νερό της χρησιμοποιείται για το πότισμα χωραφιών

Με την… εξαφάνιση της τεχνητής λίμνης στη Φωληά του Δήμου Παγγαίου ήρθε αντιμέτωπος ο αγρότης της περιοχής, Μάκης Ζουμπλιός, μια  λίμνη που χρησιμοποιείται για άρδευση με σκοπό το πότισμα χωραφιών.

Η στάθμη της λίμνης είναι ιδιαίτερα χαμηλή -ειδικά για την εποχή- ενώ υπάρχει ερωτηματικό για το πού θα φτάσει η στάθμη το καλοκαίρι. Σημειώνεται δε ότι η λίμνη, εκτός από το πότισμα χωραφιών, συνέθετε και ένα μοναδικού κάλλους φυσικό τοπίο.

Αυτό το «χάσιμο» νερού από τη λίμνη μπορεί να αντισταθμιστεί από τη μεταφορά νερού από τον ποταμό Στρυμόνα για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα, ένα έργο το οποίο έχει δρομολογήσει ο Δήμος Παγγαίου [διαβάστε εδώ], ωστόσο το αρδευτικό ζήτημα είναι άμεσα εξαρτώμενο από τις υετικές και γενικότερα κλιματικές συνθήκες οι οποίες μεταβάλλονται χρόνο με τον χρόνο πλέον, επηρεάζοντας άμεσα τις τοπικές οικονομίες.

*Φωτογραφίες: Μάκης Ζουμπλιός