Ο καιρός στην Καβάλα: Στροφή σε… Φθινόπωρο με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς νοτιάδες [πρόγνωση]

Πότε θα ξεκινήσουν τα φαινόμενα, σε ποιες περιοχές είναι πιθανότερο να είναι ισχυρότερα-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει από την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες, τη στροφή των ανέμων σε νοτιάδες και τη μικρή πτώση της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της Κυριακής μέχρι και το τέλος της ημέρας θα εκδηλώνονται κατά περιόδους πρόσκαιρες τοπικές βροχές και μπόρες. Τα φαινόμενα αυτά θα αφορούν κυρίως τα ορεινά και πεδινές περιοχές στο βόρειο κομμάτι του Νομού και κοντά σε ορεινούς όγκους.

Μετά τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα θα αρχίσουν να αποκτούν σταδιακά πιο γενικευμένο και αξιόλογο χαρακτήρα. Έτσι, το ξημέρωμα-πρωινές ώρες Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου 2024 αναμένονται βροχές και μεμονωμέμες καταιγίδες στο σύνολο του Νομού, ενώ τοπικά και πρόσκαιρα τα φαινόμενα υπάρχει πιθανότητα να αποκτούν έντονο χαρακτήρα.

Στη συνέχεια αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού, με τις βροχές να αποκτούν όλο πιο τοπικό και λιγότερο αξιόλογο χαραακτήρα και μέχρι τις βραδινές τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει τελείως.

Αξιόλογα ποσά υετού αναμένονται κυρίως στα ορεινά και σε πεδινά στο βόρειο κομμάτι του Νομού, καθώς και κοντά σε ορεινούς όγκους.

Οι άνεμοι από τις πρωινές ώρες της Κυριακής προοδευτικά θα στραφούν σε νοτιάδες και θα ενισχυθούν. Έτσι από τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής μέχρι και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας αναμένονται άνεμοι νότιων διευθύνσεων έως 7-9 μποφόρ στη Θάσο, 5-7 μποφόρ σε παράκτια και ορεινά και έως 3-5 μποφόρ στα πεδινά. Από το μεσημέρι της Δευτέρας θα υπάρξει σταδιακή εξασθένιση των ανέμων και στροφή τους από βόρειες διευθύνσεις.

Το επόμενο διήμερο (Τρίτη 13, Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024) αναμένεται μικρή σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές. Στη συνέχεια μέσα στην εβδομάδα αναμένονται μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, με τις τιμές τις να πλησιάζουν τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.