Ο καιρός στην Καβάλα: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες [πρόγνωση]

Μεταβολή με φθινοπωρινά χαρακτηριστικά θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες μέρες-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες μέρες στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και στον Νομό Καβάλας με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές (όχι μεγάλης διάρκειας) και την πτώση της θερμοκρασίας σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 αναμένονται αυξημένες νεφώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Από τις μεταμεσημβρινές ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών ασθενών βροχών κατά περιόδους, με τα φαινόμενα να έχουν έμφαση στο δυτικό κομμάτι του Νομού. Το μοτίβο αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τις βραδινές ώρες της Παρασκευής.

Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα αρχίσουν να παρουσιάζουν τάσης γενίκευσης στο σύνολο του Νομού. Έτσι, οδεύοντας προς το ξημέρωμα του Σαββάτου 2 Μαρτίου 2024 και μέχρι νωρίς το πρωί αναμένονται βροχοπτώσεις στο σύνολο του Νομού (μέτριας έντασης κατά κανόνα, μικρή πιθανότητα για τοπικές εξάρσεις). Έπειτα αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού με τις βροχές να αποκτούν όλο και πιο τοπικό και ασθενή χαρακτήρα και να περιορίζονται ανατολικότερα και έτσι μέχρι αργά το μεσημέρι θα έχουν σταματήσει τελείως στο σύνολο του Νομού.

Την Κυριακή αναμένεται περαιτέρω βελτίωση με το καιρού. Όμως από το δεύτερο μισό της Δευτέρας και μετά αναμένεται νέα μεταβολή του καιρού με βροχές (πιθανώς θα είναι πιο αξιόλογες αλλά πάλι χωρίς μεγάλη διάρκεια θα υπάρξει νέα ενημέρωση).

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση την Παρασκευή και σε περαιτέρω πτώση το Σάββατο (θα προσεγγίσει τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές). Την Κυριακή αναμένεται περαιτέρω πτώση ως προς τις ελάχιστες στα ηπερωτικά, αλλά άνοδος ως προς τις μέγιστες τιμές (μέσα στη μέρα). Την ερχόμενη εβδομάδα φαίνεται ότι θα υπάρξει σταδιακή πτώση που θα φέρει τη θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.