Ο καιρός στην Καβάλα: Αλλαγή του σκηνικού με αξιόλογες βροχές και πτώση της θερμοκρασίας [πρόγνωση]

Πού αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα και πότε θα βελτιωθεί ο καιρός-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Σημαντική μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει τις επόμενες ώρες ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας με κύριo χαρακτηρηστικό τις αξιόλογες βροχές.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 μετά τα μεσάνυχτα περίπου θα αρχίσουν να εκδηλώνονται τοπικές βροχές κατά περιόδους. Οι βροχές αυτές θα αποκτούν σταδιακά πιο γενικευμένο και αξιόλογο χαρακτήρα. Έτσι, το ξημέρωμα-πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 5 Μαρτίου 2024 θα εκδηλώνονται βροχές μέτριας έντασης κατά κανόνα στο σύνολο του Νομού, ενώ τοπικά και πρόσκαιρα θα εκδηλώνονται εξάρσεις έντονης βροχόπτωσης.

Στη συνέχεια, μέχρι και τις πρώτες μεταμεσημβρινές ώρες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται βροχές ασθενούς-μέτριας ένταση στο σύνολο του Νομού. Έπειτα, αναμένεται σταδιακή βελτίωση με τα φαινόμενα να αποκτούν όλο πιο τοπικό και ασθενή χαρακτήρα και μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες θα έχουν σταματήσει τελείως.

Σε γενικές γραμμές στις περισσότερες περιοχές του Νομού θα πέσουν αξιόλογα ύψη βροχής (πάνω από 20-25mm), ενώ τοπικά υπάρχει πιθανότητα για μεγάλα ύψη βροχής (πάνω από 35mm). Η μεγαλύτερη πιθανότητα για κάτι τέτοιο εντοπίζεται σε περιοχές γύρω από το Παγγαίο (και ιδίως στην ανατολική βορειανατολική μεριά του βουνού, δηλαδή στην ευρύτερη περιοχή Νικήσιανη-Παλαιοχώρι-Αντιφίλιπποι-Ελευθερούπολη) και σε περιοχές κοντά στον Στρυμωνικό κόλπο. Να επισημάνουμε ότι 1mm αντιστοιχεί σε 1 λίτρο νερού ανά τετραγωνικό μέτρο.

Η θερμοκρασία σε πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές. Οι άνεμοι μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τρίτης θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 4-5 μποφόρ στα παράκτια και 2-3 μποφόρ στα ηπειρωτικά. Έπειτα σταδιακά θα αποκτήσουν βόρειες διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.