Ο καιρός στην Καβάλα: «Επιστρέφουν» οι βροχές και πέφτει η θερμοκρασία [πρόγνωση]

Αναλυτική πρόγνωση καιρού από την ομάδα του Meteokav για τις επόμενες μέρες

Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας τις επόμενες ώρες με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές βροχές κατά περιόδους και την πτώση της θερμοκρασίας σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, μέσα στη νύχτα της Τετάρτης 6 Μαρτίου 2024 και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 7 Μαρτίου 2024 αναμένονται τοπικές βροχές κατά περιόδους. Στη συνέχεια (09:00-13:00 περίπου) αναμένεται ένα πέρασμα βροχών που θα επηρεάσει το σύνολο του Νομού από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Έπειτα, αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού με τα φαινόμενα να αποκτούν όλο πιο τοπικό χαρακτήρα και μέχρι αργά το μεσημέρι-νωρίς το απόγευμα θα έχουν σταματήσει στο σύνολο του Νομού, ενώ δεν αποκλείεται τις απογευματινές ώρες να υπάρξουν μικρά τοπικά ανοίγματα στον καιρό.

Σε δεύτερη φάση αργά το βράδυ της Πέμπτης-νωρίς τη νύχτα Παρασκευής 8 Μαρτίου 2024 αναμένεται ένα νέο σύντομο πέρασμα βροχής που θα επηρεάσει κυρίως τη Θάσο και δευτερευόντως περιοχές κοντά στην παράκτια ζώνη του Νομού (όσο βορειότερα τόσο μικρότερη πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχόπτωση).

Την Παρασκευή αναμένονται τοπικές νεφώσεις με σημαντικά ανοίγματα κυρίως το πρώτο μισό της ημέρας. Τις μεταμεσημβρινές-απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές κοντά σε ορεινούς όγκους ή στο βόρειο άκρο του Νομού, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα υπάρχει μικρή πιθανότητα για φαινόμενα.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και θα κινηθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.