Ο καιρός στην Καβάλα: Αλλαγή σκηνικού με βροχές και τοπικές καταιγίδες [πρόγνωση]

Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός-Αναλυτική πρόγνωση για τις επόμενες μέρες από την ομάδα του Meteokav

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες μέρες στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες που θα εκδηλώνονται κατά περιόδους και τη μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα κινείται σε γενικές γραμμές σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, από το βράδυ της Δευτέρας 11 Μαρτίου 2024 θα αρχίσουν να εκδηλώνονται τοπικές ασθενείς βροχές κατά περιόδους. Οι βροχές αυτές θα αποκτούν σταδιακά πιο γενικευμένο και αξιόλογο χαρακτήρα. Έτσι, το ξημέρωμα της Τρίτης 12 Μαρτίου 2024 θα εκδηλώνονται βροχές στο σύνολο του Νομού, οι οποίες θα έχουν μέτρια ένταση με εξάρσεις έντονης βροχής, ενώ υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση τοπικών καταιγίδων.

Στη συνέχεια αναμένεται βελτίωση του καιρού και θα υπάρξουν ανοίγματα μέσα στις πρωινές ώρες. Όμως τις μεσημβρινές-απογεματινές ώρες θα εκδηλωθούν εκ νέου τοπικές βροχές-μπόρες κατά περιόδους με έμφαση στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές κοντά σε αυτά. Να σημειωθεί ότι την Τρίτη υπάρχει μικρή πιθανότητα για χαλάζι μικρού μεγέθους.

Οι επόμενες μέρες μέχρι και την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 θα κυλήσουν με αυξημένες νεφώσεις και εκδήλωση τοπικών βροχών-μπορών κατά περιόδους με έμφαση στα ορεινά και σε πεδινές που είναι κοντά στα ορεινά και στο βόρειο κομμάτι του Νομού. Τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται κατά κανόνα τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Από το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024 αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.