«Ελεύθερα ύδατα»: Οι μαθητές του 2ου Λυκείου Καβάλας «παίζουν» για την Κλιματική Κρίση

Η θεατρική ομάδα του Σχολείου παρουσιάζει στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου θεατρική παράσταση βασισμένη σε έργο του Γιάννη Τσίρου

Η κλιματική κρίση σε εξέλιξη.
Τρεις έφηβοι σε κρίση.
Ο γιος του προέδρου της Εταιρίας Υδάτων σε πολύ δύσκολη θέση.
Μια απόφαση που θα τ’ αλλάξει όλα.

Ηθεατρική ομάδα του 2ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιεί το σχολείο, ανεβάζει μία ιδιαίτερη θεατρική παράσταση την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, στις 10:30 και στις 21:00, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

Η θεατρική ομάδα, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αξιοποίησης της θεατρικής πράξης και των τεχνικών δραματοποίησης και θεατρικού παιχνιδιού, παρουσιάζει μια διασκευή του έργου του Γιάννη Τσίρου με τίτλο Ελεύθερα ύδατα. Πρόκειται για ένα έργο που πραγματεύεται με ρεαλιστική και ταυτόχρονα ευαίσθητη ματιά το ζήτημα της οικολογικής καταστροφής, της κλιματικής κρίσης, των ανθρώπινων σχέσεων, αλλά πρωτίστως των μεγάλων αντιφάσεων και συγκρούσεων που βιώνουν οι έφηβοι στην πορεία προς την ενηλικίωση. Βασικά συστατικά του είναι τα όνειρα, η ελπίδα, η ματαίωση, η ανθρωπιά σ’ έναν κόσμο συχνά εχθρικό και ακατανόητο για τους νέους.

Στην παράσταση παίζουν [με σειρά εμφάνισης]:

  • Στέλα Δημητριάδου (Χρύσα),
  • Νεφέλη Βάσσιου (Ανθή),
  • Λήδα Πρεπόνη (Μάρκος) και
  • Αλέξανδρος Κόνσουλας (Άντρας).

Στον φωτισμό, στον ήχο και στο φροντιστήριο βοηθούν οι: Άννα Βαφείδου, Γιάννης Κώτσης, Ανδρέας Ορφανίδης, Θρασύβουλος Τσακώνης.

«Ευχαριστούμε πρωτίστως και από καρδιάς τον Γιάννη Κουκιά για την πολύτιμη βοήθεια, συμβολή, στήριξη και σκηνοθετική καθοδήγηση στην προετοιμασία της παράστασης, το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας για την ευγενική παραχώρηση του θεάτρου Αντιγόνη Βαλάκου και την αμέριστη βοήθεια που μας πρόσφερε για την πραγματοποίηση της παράστασής μας, καθώς και τη σχολική κοινότητα του 2ου ΓΕΛ Καβάλας για την αμέριστη υποστήριξη και ενθάρρυνση», αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση του Σχολείου.

Η είσοδος στην παράσταση είναι δωρεάν.