Ο καιρός στην Καβάλα: «Επιστρέφουν» η αφρικανική σκόνη και οι λασποβροχές [πρόγνωση]

Πότε θα ξεκινήσουν τα φαινόμενα και πόσο θα διαρκέσουν. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα-Αναλυτική πρόγνωση καιρού από την ομάδα του Meteokav

Το… τελευταίο επεισόδιο της μεταβολής του καιρού αναμένεται την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και την αφρικανική σκόνη, ενώ υπάρχει υψηλή πιθανότητα για εκδήλωση λασποβροχών.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, αργά μέσα στη νύχτα της Δευτέρας 22 Απριλίου 2024 μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης αναμένεται ένα πέρασμα βροχής από τα νότια που θα επηρεάσει το σύνολο του Νομού. Έπειτα, αναμένεται πρόσκαιρη σταδιακή βελτίωση, όμως από τις μεταμεσημβρινές ως τις πρώτες βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές κατά περιόδους. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 η αφρικανική σκόνη θα πέσει σταδιακά σε μηδενικά επίπεδα. Παράλληλα, από την Τετάρτη αναμένεται βελτίωση του καιρού και σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ενώ μέχρι την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 η άνοδος της θερμοκρασίας δεν θα αφορά στις ελάχιστες τιμές (θα παραμέινουν σε χαμηλά επίπεδα), έπειτα η άνοδος θα γίνει γενικευμένη.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.