Καβάλα: Με τι καιρό θα πραγματοποιηθεί η Λευκή Νύχτα [πρόγνωση]

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Άστατος θα είναι ο καιρός τις επόμενες μέρες στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας, με κύριο χαρακτηρηστικό τις τοπικές μπόρες και τις μεμονωμένες καταιγίδες με έμφαση στα ηπειρωτικά, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Meteokav, αργά μέσα στη νύχτα της Τετάρτης 22 Μαΐου 2024 υπάρχει πιθανότητα για πέρασμα τοπικών βροχών. Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 23 Μαΐου 2024 αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές μπόρες-μεμονωμένες καταιγίδες στη Θάσο και στο ανατολικό-νοτιανατολικό κομμάτι του Νομού, με μικρή πιθανότητα στον υπόλοιπο Νομό για αντίστοιχα φαινόμενα (όσο δυτικότερα τόσο μικρότερη πιθανότητα).

Έπειτα από αργά το μεσημέρι μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών μπορών και μεμονωμένων καταιγίδων. Η πιθανότητα για εκδήλωση φαινομένων διακρίνεται ως εξής:

  • Υψηλή στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές κοντά σε αυτά
  • Αξιόλογη σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, ημέρα όπου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για τη Λευκή Νύχτα στην αγορά της Καβάλας, αναμένονται τοπικές νεφώσεις κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Έτσι, από αργά το μεσημέρι μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών μπορών και μεμονωμένων καταιγίδων. Η πιθανότητα για εκδήλωση φαινομένων ανά περιοχή διακρίνεται ως εξής:

  • Υψηλή στα ορεινά
  • Αξιόλογη πιθανότητα σε πεδινές περιοχές που βρίσκονται στο βόρειο κομμάτι του νομού και κοντά σε ορεινούς όγκους
  • Μικρή στα υπόλοιπα τμήματα

Η αστάθεια θα περιοριστεί σημαντικά το Σάββατο 25 Μαΐου 2024, όμως κατά περιόδους όλο το προσεχές διάστημα αναμένονται ασταθείς καιρικές συνθήκες κατά περόδους.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.