Ο καιρός στην Καβάλα: «Σβήνει» η ζέστη με βροχές, βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας [πρόγνωση]

Πότε και σε ποιες περιοχές υπάρχει πιθανότητα για τοπικά και πρόσκαιρα έντονα φαινόμενα ή χαλάζι-Αναλυτική πρόγνωση από την ομάδα του Meteokav

Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες μέρες στην Ανατολική Μακεδονία και στον Νομό Καβάλας με κύρια χαρακτηρηστικά την πτώση της θερμοκρασίας, τα τοπικά φαινόμενα αστάθειας και την πρόσκαιρη στροφή των ανέμων σε βοριάδες και την ενίσχυσή τους.

Αναλυτικότερα, σε πρώτη φάση μέσα στην νύχτα-ξημέρωμα της Παρασκευής 14 Ιουνίου 2024 υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην συνέχεια θα υπάρξει πρόσκαιρη βελτίωση, αλλά θα υπάρχουν από τις πρωινές ώρες τοπικές νεφώσεις που προοδευτικά θα αυξάνονται. Έτσι, τις πρώτες μεταμεσημβρινές ώρες αναμένεται από τα βορειοδυτικά πέρασμα βροχών-καταιγίδων. Η πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων διακρίνεται ως εξής:

  • Υψηλή πιθανότητα στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές στο βόρειο και ανατολικό κομμάτι του νομού
  • Αξιόλογη πιθανότητα σε πεδινές περιοχές κοντά στα ορεινά
  • Μικρή πιθανότητα σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα του νομού

Επίσης, υπάρχει πιθανότητα για τοπικά και πρόσκαιρα έντονα φαινόμενα ή χαλάζι κυρίως σε περιοχές των κατηγοριών 1 και 2.

Οι άνεμοι από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σταδιακά σε βοριάδες και θα ενισχυθούν σημαντικά, τοπικά κυρίως στο δυτικό άκρο του νομού θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή από τις απογευματινές ώρες και μετά.

Το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουνίου 2024 η θερμοκρασία θα κινηθεί σε φυσιολογικά-ελαφρώς χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Την Κυριακή 17 Ιουνίου 2024 υπάρχει μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά και βορειότερα τμήματα τις απογευματινές ώρες. Στη συνέχεια για τουλάχιστον πέντε ημέρες η θερμοκρασία θα κινείται σε φυσιολογικά-ελαφρώς υψηλά για την εποχή επίπεδα με πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα αστάθειας κυρίως στα ηπειρωτικά.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.