Καβάλα: Μήνυμα από την Πολιτική Προστασία για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Το μήνυμα ήρθε στα κινητά κατοίκων και επισκεπτών της Καβάλας και εφιστά την προσοχή τους, καθώς αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Μήνυμα από το 112, με ισχύ 24ωρου, εστάλη το απόγευμα της Τετάρτης 3 Ιουλίου 2024 στις περιοχές οι οποίες αναμένεται να πληγούν από την επερχόμενη κακοκαιρία, μεταξύ αυτών και η Ανατολική Μακεδονία και η Καβάλα.

Εξαιτίας των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (καταιγίδες, χαλάζι, κεραυνοί), το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επισημαίνει την ανάγκη να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί. Το μήνυμα εστάλη και σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας.

Το Υπουργείου κάνει ισχυρή σύσταση στους πολίτες στις περιοχές που αναμένεται να πληγούν να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

  • Αποφεύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίζουμε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθούμε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού
  • Δε διασχίζουμε ΠΟΤΕ χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα. Για κανέναν λόγο
  • Παρακολουθούμε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης και ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες των Αρχών
  • Μένουμε σε επιφυλακή-Ακολουθούμε τις οδηγίες