Αχτίδα αισιοδοξίας επικρατεί για την εξέλιξη της φωτιάς στο Παγγαίο όρος, η οποία καίει για τέταρτη μέρα. Το πύρινο μέτωπο έχει μετατοπιστεί δυτικά από τη Μεσορόπη και πάνω από τον Πλατανότοπο, σε μεγάλο υψόμετρο, λόγω των ανατολικών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Παράλληλα, μηχανήματα του Ελληνικού Στρατού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προχώρησαν σε διαπλάτυνση των υφιστάμενων αντιπυρικών ζωνών πάνω από χωριά τα οποία εν δυνάμει κινδύνευαν από τη φωτιά, όπως είναι η Μεσορόπη και ο Πλατανότοπος.
Για ένα ακόμη βράδυ, πάντως, πυροσβέστες και εθελοντές θα βρίσκονται σε επιφυλακή στο βουνό, ενώ νωρίς το πρωί θα επιχειρήσουν και πάλι τα εναέρια μέσα, με την ελπίδα να ελεγχθεί σύντομα η φωτιά και ανεμολογικής κατάστασης επιτρεπούσης.