Πρωτοβουλία Ενάντια στην Αποθήκευση CO₂ στον Πρίνο: Συνάντηση και ενημέρωση δημάρχων Καβάλας

Μέλη της Πρωτοβουλίας συναντήθηκαν με Σάββα Μιχαηλίδη και Φίλιππο Αναστασιάδη - Οι δήμαρχοι Νέστου και Παγγαίου επιφυλάχτηκαν να πάρουν θέση έως ότου έχουν πλήρη ενημέρωση για το ζήτημα

Αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Αποθήκευση CO2 (CCS) στον Πρίνο συναντήθηκε την Πέμπτη 13 και την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025 με τους δημάρχους Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη και Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη προκειμένου να τους ενημερώσει για τις θέσεις και τα επιχειρήματά της που αφορούν τον αγώνα ενάντια στην αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα στον κόλπο της Καβάλας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας «οι δήμαρχοι άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα επιχειρήματα, τις προτάσεις μας και τις αγωνίες της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ. Διαβεβαίωσαν την Αντιπροσωπεία, ότι αφού λάβουν μια σφαιρική ενημέρωση θα τοποθετηθούν πάνω στο επίμαχο ζήτημα».

»Από την πλευρά της Πρωτοβουλίας διαβεβαιώσαμε ότι θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους, στην προσπάθεια να πείσουμε την κοινωνία να αντιδράσει και να αγωνιστεί για την αποτροπή αυτής της δυσμενούς εξέλιξης στην περιοχή μας και πιστεύοντας ότι σε αυτό πρέπει να έχει ενεργό ρόλο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση».

»Οι συναντήσεις της Πρωτοβουλίας με φορείς του τόπου συνεχίζονται», καταλήγει η ανακοίνωση.