Στη Νέα Πέραμο Καβάλας υπάρχει ένας φούρνος που δίνει άλλη διάσταση στην έννοια του «χειροποίητου»

Άρτος & Υγεία: Γνωρίστε τις προτάσεις της Μαρίας Τσίγκα και του Νίκου Κεσούρη σε πρωινά και snacks που θα… απογειώσουν τον ουρανίσκο σας!

To 2012, η Μαρία Τσίγκα αποφάσισε να στεγάσει το όνειρό της για έναν «διαφορετικό» φούρνο σε ένα μαγαζί στη Νέα Πέραμο Καβάλας. Το ονόμασε «Άρτος & Υγεία». Εκεί, μαζί με το ψωμί, τις πίτες και τα διάφορα αρτοσκευάσματα, ξεκίνησε να ζυμώνει και να φουρνίζει καθημερινά τα διάσημα –πλέον– κουλούρια της που άρχισαν να αποκτούν… φανατικούς «θαυμαστές», καθιερώνοντας τον φούρνο «της Μαρίας» ως ένα σημείο αναφοράς, αρχικά για τους ντόπιους και, σιγά-σιγά, και για τους επισκέπτες της Περάμου…

Πέντε χρόνια μετά, στο εργαστήρι του «Άρτος & Υγεία» καλωσόρισε και τον Νίκο Κεσούρη, τον γιο της Μαρίας. Επαγγελματίας σεφ, έχοντας δουλέψει για αρκετά χρόνια σε κορυφαία εστιατόρια αλλά και ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα, ο Νίκος αποφάσισε να επιστρέψει στην οικογενειακή επιχείρηση, βάζοντας τη δική του «πινελιά» στον φούρνο ο οποίος ανακαινίστηκε ριζικά, «μπολιάστηκε» με φρέσκες ιδέες και ανανέωσε το γαστρονομικό του «οπλοστάσιο».

Πάντα με αφετηρία την σταθερά υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών και με σημείο αναφοράς τα φρεσκοζυμωμένα αρτοσκευάσματα, η Μαρία και ο Νίκος, ο Νίκος και η Μαρία «σερβίρουν» καθημερινά από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ τα πιο ιδιαίτερα και γευστικά πρωινά και snacks.

Φυσικά, από το «μενού» του «Άρτος & Υγεία» δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα διάσημα κουλούρια της Μαρίας. Πολύσπορα, τραγανά, χορταστικά, θα τα βρείτε να «φιγουράρουν» σταθερά στις βιτρίνες του φούρνου και να γίνονται… ανάρπαστα!

Οι μπαγκέτες που ετοιμάζει ο Νίκος σίγουρα ξεχωρίζουν από ό,τι έχετε μέχρι σήμερα δοκιμάσει σε φούρνο! Με βάση το φρεσκοψημένο και «αληθινό» ψωμί, «μέσα» τους θα ανακαλύψετε ευφάνταστους συνδυασμούς: Προσούτο και γαλλικό τυρί Μπρι, Χαμόν με καπνιστή μοτσαρέλα, γαλοπούλα με ξυνόμηλο και αβοκάντο!

Η μπουγάτσα του «Άρτος & Υγεία» είναι 100% χειροποίητη. Το λεπτό και τραγανό φύλλο της «ανοίγει» καθημερινά ο Νίκος, έχοντας «διδαχθεί» τα μυστικά της τέχνης της μπουγάτσας από τον μάστορα Μάρκο Καραμανώλη. Και βέβαια, με την παραδοσιακή συνταγή που «πάει» δυο γενιές πίσω και «ξυπνάει» μνήμες και αισθήσεις…

Ο… άρτος στο μαγαζί της Μαρίας και του Νίκου προσφέρεται σε αφθονία και μεγάλη ποικιλία! Όλα τα ψωμιά στο «Άρτος & Υγεία» ψήνονται στον ξυλόφουρνο σε συνεργασία με το ALPHA Bakery. Ψωμί με σπόρους chia, καλαμποκίσιο, χωρίς μαγιά, με βρώμη, ζέας, dinkel ή προζυμένιο με αγουρέλαιο, υπάρχει ένα τύπος για όλους!

Και επειδή τα εξαιρετικά πρωινά και snacks του «Άρτος & Υγεία» είναι ιδιαίτερα, δεν θα μπορούσαν παρά να συνοδεύονται και από έναν ιδιαίτερο και ποιοτικό καφέ με διακριτή «σφραγίδα»… εντοπιότητας: Καφετοπίο! Ο Νίκος και η Μαρία επιλέγουν να σερβίρουν στο μαγαζί τους μόνον τον φρεσκοκομμένο καφέ από το Coffee Roastery του Γιώργου Καρεμφύλη, με τη χαρακτηριστική «γεμάτη» γεύση και το δυνατό άρωμα!

Αν θέλετε και εσείς να δοκιμάσετε τα αρτο-ποιήματα της Μαρίας Τσίγκα και του Νίκου Κεσούρη, δεν έχετε παρά να κάνετε μια στάση στη Νέα Πέραμο, επί της οδού 28ης Οκτωβρίου (ο κεντρικός κάθετος δρόμος που «οδηγεί» στους Αμμολόφους και τη Θεσσαλονίκη), στο «Άρτος & Υγεία».

Ακολουθήστε τον φούρνο «Άρτος & Υγεία» στο facebook πατώντας εδώ