Alpha στην Ενημέρωση, Alpha στην Ψυχαγωγία και το 2020! [βίντεο, φωτογραφίες]

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας στα Μέσα του Ομίλου Alpha Media Group παρουσία Μητροπολίτη, Αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχου Καβάλας

Τριάντα δύο ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τότε που το ALPHA Radio ξεκίνησε να εκπέμπει από τους 88.6 μεγάκυκλους στην μπάντα των FM το πρόγραμμά του, όντας ένας από τους πρώτους στην Ελλάδα ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, στα πρώτα χρόνια της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας

Από τότε, πολύ «νερό» κύλησε στο αυλάκι και το πρώτο εκείνο ραδιοφωνικό «βήμα» εξελίχθηκε σε Όμιλο Επιχειρήσεων Πολιτισμού και Επικοινωνίας που «αγκαλιάζει» την Ενημέρωση, την Ψυχαγωγία και τον Πολιτισμό τότε μέσα από τα ερτζιανά [ALPHA Radio 88.6, Λάμψη 105.7 FM και Μελωδία FM 88.3] όσο και μέσα από τις εκδόσεις [ΠΕΡΙωΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, Καθημερινή Εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ].

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η «οικογένεια» του Ομίλου Alpha Media Group έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα για το 2020. Τη λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 20 Φεβρουαρίου 2020 στα γραφεία του Ομίλου επί της οδού Βενιζέλου 79 στην Καβάλα τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης και ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στέφανος ο οποίος, απευθυνόμενος σε Διοίκηση και προσωπικό της επιχείρησης, ευχήθηκε μια Καλή και Δημιουργική Χρονιά. «Να βρισκόμαστε πάντα για τα ευχάριστα και τα ανθρώπινα», είπε, στέλνοντας το δικό του προσωπικό μήνυμα για τις δυσκολίες της εποχής:

Για την αξία της δημιουργικής κριτικής στη δημόσια ζωή του τόπου μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης ο οποίος εξήρε τη δουλειά που επιτελούν, εδώ και χρόνια, τα στελέχη του Alpha Media Group, ενώ πρόσθεσε ότι ο Διευθυντής του Ομίλου Κωνσταντίνος Ι. Τσίγκας είναι «από μόνος του μια ζωντανή ιστορία της δημοσιογραφίας στην Καβάλα, ένας από τους τελευταίους μεγάλους εκδότες-δημοσιογράφους. Κάποια στιγμή θα πρέπει να τιμάμε τέτοια πρόσωπα»:

«Ο Όμιλος Alpha Media Group, από την πρώτη μέρα λειτουργίας του μέχρι και σήμερα, έχει καταφέρει να κρατήσει σταθερή την ποιότητα και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό», σημείωσε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, συγχαίροντας αλλά και ευχαριστώντας τον Κωνσταντίνο Τσίγκα και τους συνεργάτες του για το έργο της σωστής ενημέρωσης που επιτελούν τόσο μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας όσο και μέσα από τις εκπομπές του ραδιοφώνου:

Για ένα «συλλογικό έργο» έκανε λόγο ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Alpha Media Group Κωνσταντίνος Ι. Τσίγκας ο οποίος έκοψε τη βασιλόπιτα –μια ευγενική προσφορά της κ. Αυγής Χρυσανθίδου και των καταστημάτων «Μικρός Μύλος»– και μοίρασε τα κομμάτια.

Το τυχερό φλουρί «έπεσε» στη Μαριάνθη Μουτάφη από το Δημιουργικό Τμήμα της εφημερίδας ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ η οποία και παρέλαβε το δώρο, ένα μεταξωτό μαντίλι από την γκαλερί της MANTILITY με το σχέδιο «Of the Aegean» που έχει σχεδιάσει ο Καβαλιώτης γραφίστας Μιχάλης Τουμανίδης αντλώντας έμπνευση από την ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη.




Ο χαιρετισμός του Μακάριου Λαζαρίδη

Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών» αφού βρίσκεται στην Αθήνα στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών του υποχρεώσεων, ωστόσο αισθάνθηκε την ανάγκη να αποστείλει γραπτά τον χαιρετισμό του:

«Αγαπητέ φίλε Κώστα,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι δημοσιογράφοι,
Η εφημερίδα «Νέα Εγνατία» διανύει αισίως το 23ο έτος κυκλοφορίας της.
Χάρη στη συνέπεια και την εγκυρότητά της έχει κερδίσει δικαίως την κοινή γνώμη στην Καβάλα.
Είμαι βέβαιος ότι όλοι σας θα συνεχίσετε να εργάζεστε με γνώμονα την αλήθεια, τηρώντας απαρέγκλιτα τη δημοσιογραφική δεοντολογία.
«Η δημοσίευση», όπως γνωρίζετε, «είναι η ψυχή της δικαιοσύνης».
Εύχομαι το 2020 να είναι έτος υγείας και δημιουργίας για όλους»!
Με εκτίμηση και σεβασμό,

 

 

 

Μακάριος Β. Λαζαρίδης
Βουλευτής Καβάλας Νέας Δημοκρατίας

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση