Όταν η φρέσκια ζύμη «συνάντησε» την υψηλή κουζίνα: Οι νέες gourmet προτάσεις της Μαρίας και του Νίκου [φωτογραφίες]

Ο οικογενειακός φούρνος «Άρτος & Υγεία» έχει πάει τη γεύση σε «άλλο επίπεδο» ζυμώνοντας και φουρνίζοντας καθημερινά στη Νέα Πέραμο Καβάλας τους πιο πρωτότυπους αλμυρούς και γλυκούς συνδυασμούς

Δέκα χρόνια τώρα, ο οικογενειακός φούρνος «Άρτος & Υγεία» της Μαρίας Τσίγκα στη Νέα Πέραμο Καβάλας παραμένει σημείο αναφοράς των γεύσεων στην ευρύτερη περιοχή. Η εμμονή στις αγνές πρώτες ύλες, η επιμονή στη λεπτομέρεια, η βαθιά αγάπη για τη δουλειά, το μεράκι για τις παραδοσιακές συνταγές αλλά και η διαρκής αναζήτηση για νέες, πρωτότυπες γαστρονομικές προτάσεις κρατούν την επιχείρηση στην «πρώτη γραμμή».

Οι πειραματισμοί με τα υλικά και το παιχνίδι με τις γεύσεις δεν σταματούν ποτέ στο εργαστήρι του «Άρτος & Υγεία». Καθημερινά εκεί, «ψήνονται» γεύσεις που «παντρεύουν» ιδανικά το παλιό με το καινούριο· τα παραδοσιακά κουλούρια της Μαρίας, το φρεσκοψημένο ψωμί και η παραδοσιακή μπουγάτσα (με τη συνταγή του «μάστορα» Μάρκου Καραμανώλη) «συνομιλούν» με τις gourmet πινελιές που βάζει ο γιος της, Νίκος Κεσούρης, στις μπαγκέτες και στα πεϊνιρλί οι οποίες «ξαφνιάζουν» ευχάριστα τον ουρανίσκο.

Κουβαλώντας στην «πλάτη» του συνεργασίες με εστιατόρια και ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα ως Σεφ, ο Νίκος τα τελευταία χρόνια «μπολιάζει» το concept του παραδοσιακού φούρνου με τις αξίες της υψηλής κουζίνας και προτείνει αναπάντεχους γευστικούς συνδυασμούς που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των πιστών θαυμαστών του «Άρτος & Υγεία».

Πεϊνιρλί με κρέμα φασκόμηλο και πεϊνιρλί με κρέμα πορτσίνι… φρεσκοψημένη μπαγκέτα με προσούτο κότο και τυρί ρικότα ή μπαγκέτα με παστράμι και κατίκι Δομοκού… είναι μερικοί μόνο από τους συνδυασμούς που προτείνει το «Άρτος & Υγεία» για πρωινό, snack ή brunch.

Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι το τελευταίο διάστημα και τα χειροποίητα γλυκά σε βαζάκι που προτείνει ο Νίκος: Cheesecake με μαρμελάδα από φρέσκιες φράουλες και μπισκότο αμυγδάλου, κρέμα τιραμισού με χειροποίητο σαβουαγιάρ και σάλτσα καραμέλας, κρέμα λεμονιού με ιταλική μαρέγκα και κραμπλ αμυγδάλου αλλά και προφιτερόλ με χειροποίητο σου, κρέμα πατισερί και ελβετική σοκολάτα είναι η πρώτη «χρυσή» τετράδα και… έπονται κι άλλα!

Τα ξακουστά κουλούρια της Μαρίας Τσίγκα, μια κλασική αξία για τον φούρνο από το ξεκίνημά του ακόμα, έχουν κι αυτά… «εξελιχθεί»! Στο «Άρτος & Υγεία» πλέον, το παραδοσιακό κουλούρι «σερβίρεται» με γέμιση βελγικής σοκολάτας Callebaut, με κρέμα βανίλιας και φράουλες, με κρέμα banoffee ή με γέμιση παρμεζάνα και τοματίνια, καθιερώνοντας νέες γαστρονομικές «αγάπες»…

Όλα τα παραπάνω –και ακόμη περισσότερα– συνοδεύονται ιδανικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας από τον εκλεκτό και μυρωδάτο, «δικό μας» καφέ, που ψήνεται καθημερινά από το «Καφετοπίο» του Καβαλιώτη καφεκόπτη Γιώργου Καρεμφύλη.

Το «Άρτος & Υγεία» βρίσκεται στη Νέα Πέραμο Καβάλας, επί της οδού 28ης Οκτωβρίου (ο κεντρικός κάθετος δρόμος που «οδηγεί» στους Αμμολόφους και την παλιά ΕΟ Καβάλας-Θεσσαλονίκης). Ανοίγει νωρίς το πρωί και κλείνει αργά το βράδυ…

Όσοι θέλετε να γνωρίσετε την πλήρη γκάμα των gourmet ζυμωτών και φουρνιστών γεύσεων του «Άρτος & Υγεία», δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τη Σελίδα του στο facebook ή στο Instagram.