Mask O’ Clock: Όταν η Καβάλα δημιούργησε την πρώτη πιστοποιημένη μάσκα πολλαπλών χρήσεων [φωτογραφίες]

Η Σοφία Γεμεντζοπούλου και οι συνεργάτες της προσφέρουν στην ελληνική αγορά τη μοναδική υφασμάτινη μάσκα με φίλτρο 5 στρώσεων που μπλοκάρει το 98,2% των σωματιδίων και διαθέτει 7 διαφορετικές πιστοποιήσεις ποιότητας και ασφάλειας

Όπως όλα δείχνουν, ο κορονοϊός ήρθε για να… μείνει στις ζωές μας. Μαζί της, η πανδημία «έφερε» στην καθημερινότητά μας και την προστατευτική μάσκα, η χρήση της οποίας είναι απαραίτητη –αλλά και υποχρεωτική– για την προστασία όχι μόνον της δικής μας υγείας αλλά και των συνανθρώπων μας.

Με τη μάσκα να μας «συντροφεύει» πλέον στις περισσότερες εκφάνσεις της κοινωνικής, επαγγελματικής αλλά και της προσωπικής ζωής, μια καβαλιώτικη εταιρία κάνει τη διαφορά, διαθέτοντας στην αγορά την πρώτη –και μοναδική– πιστοποιημένη υφασμάτινη μάσκα πολλαπλών χρήσεων που προσφέρει 7 επίπεδα υψηλής προστασίας και παράλληλα είναι άνετη αλλά και οικονομική, με κόστος χρήσης που ξεκινάει από τα 60 λεπτά [cents] του ευρώ την εβδομάδα!

Πώς ξεκίνησαν όλα

Η ιδέα «έπεσε» στο τραπέζι τον Φεβρουάριο του 2020, όταν ο κορονοϊός έκανε τα πρώτα του δειλά «βήματα» στην Ελλάδα. Με την επιβολή του μέτρου της «καραντίνας», έναν μήνα μετά, οι μάσκες στη χώρα έγιναν ξαφνικά είδος υπό… εξαφάνιση αλλά και προϊόν αισχροκέρδειας και εκμετάλλευσης, με την τιμή των μασκών μιας χρήσης να εκτοξεύεται σε ποσοστά πολλαπλάσια της αρχικής.

Η Σοφία Γεμεντζοπούλου, μετρώντας χρόνια εμπειρίας στον χώρο των ιατρικών ειδών μέσα από την εταιρία της Golgi Medical, θέλησε να δημιουργήσει μία προστατευτική μάσκα που να προσφέρει το «κάτι παραπάνω» στον χρήστη της και έτσι μαζί με τους πολύτιμους συνεργάτες της ξεκίνησαν να σχεδιάζουν ένα νέο προϊόν. Σύντομα, ήταν έτοιμα τα πρώτα πατρόν και λίγο αργότερα ξεκίνησαν να ράβονται τα πρώτα δείγματα…

«Θέλαμε να φτιάξουμε μία μάσκα που να προσφέρει άνεση, να είναι “φιλική” στο δέρμα του προσώπου, διότι είχαμε διαπιστώσει ότι οι μη ιατρικές μάσκες μίας χρήσης δεν ενδείκνυνται για πολύωρη χρήση. Μετά από αρκετές δοκιμές, νομίζω πως το πετύχαμε», μας λέει η Σοφία Γεμεντζοπούλου την οποία συνάντησε το KAVALA POST στην έδρα της Golgi Medical –και πλέον και της Mask O’ Clock– στο κέντρο της Καβάλας.

Mask O’ Clock: Δεν είναι «ακόμη μία» υφασμάτινη μάσκα

Η μάσκα της Σοφίας που ράβεται εξ ολοκλήρου σε βιοτεχνία της Καβάλας είναι κατασκευασμένη από υποαλλεργικό υλικό [ειδικών προδιαγραφών ύφασμα που χρησιμοποιείται στις στολές ιατρικού προσωπικού, ανθεκτικό που αντέχει στη συνεχή χρήση], φιλικό προς το δέρμα και το περιβάλλον, ενώ εμπεριέχει επιρρίνιο έλασμα που προσφέρει τέλεια εφαρμογή στο πρόσωπο.

Όμως δεν είναι μόνον τα παραπάνω ποιοτικά χαρακτηριστικά που κάνουν τη Mask O’ Clock να ξεχωρίζει από όλες τις υπόλοιπες υφασμάτινες προστατευτικές μάσκες που κυκλοφορούν…

«Θέλοντας να παρέχουμε στον χρήστη της μάσκας εκτός από άνεση και τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφάλειας, τοποθετήσαμε εντός της μάσκας ένα εσωτερικό φίλτρο υψηλής προστασίας 5 στρώσεων το οποίο αποτελείται από ένα ειδικό φύλλο ενεργού άνθρακα σφραγισμένο ανάμεσα σε δύο φύλλα meltblown και δύο φύλλα non woven», μας εξηγεί η κ. Γεμεντζοπούλου.

Αποτέλεσμα; Το εξωτερικό, ειδικό, ύφασμα σε συνδυασμό με το φίλτρο 5 στρώσεων μπλοκάρει το 98,2% των σωματιδίων και προστατεύει τον χρήστη από τη μετάδοση ασθενειών αλλά και από την έκθεση σε παράγοντες του περιβάλλοντος που επιβαρύνουν την υγεία του.

«Το εσωτερικό φίλτρο είναι καλό να αντικαθίσταται κάθε 5-7 ημέρες –ή ανάλογα με τη συχνότητα της χρήσης–, ενώ η ίδια η μάσκα, αφού αφαιρεθεί το επιρρίνιο έλασμα, πλένεται στο πλυντήριο στους 60°C, σιδερώνεται και είναι έτοιμη για να προσφέρει ξανά τη μέγιστη ασφάλεια και άνεση», σημειώνει η Σοφία Γεμεντζοπούλου.

Προστασία με πιστοποίηση

Το επόμενο βήμα για τη Mask O’ Clock προτού «βγει» στην αγορά ήταν η πιστοποίηση –ή, καλύτερα, οι πιστοποιήσεις– από τους πλέον αρμόδιους φορείς. «Αυτό ήταν και το στάδιο που μας πήρε τον περισσότερο χρόνο», μας λέει η Σοφία, «αλλά ήταν κάτι που το θεωρούσαμε απαραίτητο προτού προχωρήσουμε».

Η Mask O’ Clock διαθέτει Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, σήμανση CE, έγκριση από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, πιστοποίηση σύμφωνα με το πρότυπο Oeko Tex Standard 100 για τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, ενώ κατατάσσεται με βάση το πρότυπο ΕΝ 14683 στον τύπο 1, και με βάση το πρότυπο EN 149:2003 + Α1: 2009 στην κλάση: FFP2 R D.

Ποικιλία σε σχέδια και χρώματα

Η υφασμάτινη μάσκα πολλαπλών χρήσεων Mask O’ Clock απευθύνεται τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά. Για τους ενήλικες, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τέσσερις βασικούς χρωματισμούς (μπλε, πράσινο, λευκό και ροζ) ενώ τα παιδιά μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε τέσσερα πολύχρωμα «θέματα» (Πειρατές, Κουκουβάγιες, Παζλ και Sesame Street).

Δείτε όλη την γκάμα σχεδίων Mask OClock πατώντας εδώ

Η κάθε μάσκα διατίθεται στην ειδική, επαναχρησιμοποιούμενη συσκευασία της η οποία περιλαμβάνει πέντε (5) φίλτρα (τα οποία μπορούν να αγοραστούν και ξεχωριστά για ανταλλακτική χρήση), ενώ η εταιρία διαθέτει και οικογενειακά «πακέτα» που μπορούν να καλύψουν μικρούς και μεγάλους.

Πώς μπορείτε και εσείς να βάλετε τη Mask OClock στη ζωή σας

Η μοναδική πιστοποιημένη μάσκα πολλαπλών χρήσεων Mask O’ Clock διατίθεται ηλεκτρονικά σε όλη την Ελλάδα μέσα από το εύχρηστο και ασφαλές e-shop της εταιρίας.

Επισκεφθείτε το maskoclock.com πατώντας εδώ

Όλη η γκάμα των προϊόντων Mask O’ Clock (μάσκες ενηλίκων, παιδικές αλλά και ανταλλακτικά φίλτρα) διατίθεται και από την έδρα της εταιρίας στην Καβάλα, Φιλικής Εταιρίας 11, απέναντι από το Κέντρο Υγείας (πρώην ΙΚΑ) Καβάλας.

Επίσης, μπορείτε να παραγγείλετε τη μάσκα σας και τηλεφωνικά, καλώντας στο 2510224094. Οι παραγγελίες αποστέλλονται σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε τη Mask OClock στο Instagram πατώντας εδώ