T7: Η νέα New England IPA μπίρα που θα λατρέψεις, φτιάχτηκε με φαντασία και μεράκι στην… Καβάλα! [βίντεο-φωτογραφίες]

Τσαλαπετεινός και Marmita ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία μιας νέας, signature μπίρας με καβαλιώτικη «υπογραφή» – Δείτε πώς γεννήθηκε η “T7” και γιατί ονομάστηκε έτσι

7τα θαύματα του κόσμου, 7 οι σοφοί της αρχαιότητας, 7 τα θανάσιμα αμαρτήματα, 7 οι ημέρες της δημιουργίας του κόσμου, 7 και οι… μπίρες που ρέουν από τις κάνουλες του μπαρ του Τσαλαπετεινού. Μόνον που η 7η έχει τη δική της, ξεχωριστή ιστορία…

Η “T7” γεννήθηκε στην Καβάλα με πρωτοβουλία του Τσαλαπετεινού. Η εμβληματική «Αστική Φάρμα» της πλατείας Καραολή εκμεταλλεύτηκε την καραντίνα για να δημιουργήσει την πρώτη signature μπίρα που φτιάχτηκε ποτέ στην πόλη μας!

Και για να το πετύχει αυτό, συνεργάστηκε με τους «ειδικούς», δηλαδή τη Μικροζυθοποιία Καβάλας που βρίσκεται «πίσω» από την «κόκκινη» Marmita που τόσο αγαπήθηκε και αγκαλιάστηκε από τους λάτρεις του ζύθου, Καβαλιώτες και μη.

Γιατί… T7;

Το μπαρ του Τσαλαπετεινού διαθέτει 7 Taps, δηλαδή 7 κάνουλες [ή «βρύσες»] για draught μπίρα και η νέα μπίρα ήρθε ακριβώς τη στιγμή που η 7η ήταν «ελεύθερη». Επίσης, το γράμμα «Τ» είναι το αρχικό του ονόματος της Αστικής Φάρμας που, εντελώς συμπτωματικά (;), φέτος διανύει τον… 7ο χρόνο «ζωής» της! Οπότε, η συγκεκριμένη ονοματοδοσία ήταν σχεδόν… μονόδρομος!

Γιατί New England IPA;

Ο Τσαλαπετεινός διαθέτει έξι (6) βαρέλια μπίρας διαφορετικών κατηγοριών: Υπάρχει η «θολή» Erdinger [Weiss], η «κόκκινη» Marmita [Red Ale], η «μαύρη» Guinness [Stout], η «πράσινη» Heineken [Premium Lager], η «ξανθιά» Νύμφη [Local Lager] και η ΜΑΜΟΣ [Pilsner]. Παράλληλα, υπάρχει και μια ολοκληρωμένη λίστα με εμφιαλωμένες μπίρες με έμφαση στις καλύτερες μικροζυθοποιίες της χώρας και του παγκόσμιου χάρτη που υπερκαλύπτουν τις «οικογένειες» των γεύσεων του ζύθου.

«Έτσι, για τη “δικιά μας” μπίρα, στοχεύσαμε σε μία premium και λιγότερο “φορεμένη” New England IPA [Indian Pale Ale] διότι το συναρπαστικό άρωμα και η γεύσης της θεωρούμε ότι μας αντιπροσωπεύει με έναν τρόπο μοναδικό», μας λένε οι άνθρωποι του Τσαλαπετεινού.

Η παραγωγή

Τα σχέδια για μια signature μπίρα από τον Τσαλαπετεινό «στρώθηκαν» έναν χρόνο πριν. Οι αρχικές σκέψεις και οι στόχοι άρχισαν σιγά-σιγά να παίρνουν σάρκα και οστά σε συνεργασία με τη Μικροζυθοποιία Καβάλας. Τσαλαπετεινός και Marmita κατέληξαν στη συνταγή και στις 22 Απριλίου 2021 έγινε ο «βρασμός».

Δείτε βίντεο από την παραγωγική διαδικασία της T7:

«Τα credits ανήκουν στους συνεργάτες της Marmita. Χωρίς τα μέσα που διαθέτουν και την υψηλή ποιότητα της νέας παραγωγικής τους μονάδας, αλλά κυρίως, χωρίς τη δημιουργική και συνεργατική τους αντίληψη δεν θα είχε δημιουργηθεί η Τ7», υπογραμμίζουν οι άνθρωποι του Τσαλαπετεινού.

Εδώ και λίγες μέρες, η T7 «ρέει» καθημερινά στον Τσαλαπετεινό, με τα σχόλια του κόσμου που τη δοκιμάζει να είναι κάτι περισσότερο από ενθαρρυντικά… Μήπως ήρθε η ώρα να τη δοκιμάσετε και εσείς;

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη «γέννηση» της T7 IPA by Τσαλαπετεινός & Marmita