Θερμοπλαστική: Θερμομόνωση με Aquabalance. Γρήγορο στέγνωμα, ομορφιά που διαρκεί!

Η νέα, πιστοποιημένη, ανθεκτική και οικολογική πρόταση εξωτερικής θερμομόνωσης

Αν η υγρασία και οι μύκητες είναι ένα από τα βασικότερα προβλήματα που ταλαιπωρούν την εξωτερική πρόσοψη της κατοικία σας, τότε η νέα πρόταση Εξωτερικής Θερμομόνωσης weber.tene Aquabalance, είναι η ιδανική επιλογή.

Η Θερμοπλαστική πρωτοπορεί υιοθετώντας τις πιο σύγχρονες λύσεις για να συνοδεύει τα υψηλής ποιότητας θερμομονωτικά προϊόντα που παράγει: feliblok plusfeliblok και novablok.

Οι υδρόφοβοι σοβάδες

Η άλγη, η μούχλα και οι μύκητες χρειάζονται υγρασία για να αναπτυχθούν. Παλαιότερα, επικρατούσε η αντίληψη ότι η προστατευτική πρόσοψη του σοβά πρέπει να απωθεί το νερό, να είναι δηλαδή υδρόφοβη.

Σήμερα, διαπιστώνεται ακριβώς το αντίθετο. Οι ιδιότητες του υδρόφοβου σοβά είναι εκείνες που διευκολύνουν την προοδευτική ανάπτυξη των μικροοργανισμών. Πιο συγκεκριμένα, ο σοβάς αναγκάζει τις μικρές σταγόνες βροχής ή τις δροσοσταλίδες να σχηματίσουν συμπαγή σφαιρικά σχήματα.

Οι σταγόνες ρέουν στην πρόσοψη προς τα κάτω, αλλά ακόμη και στην παραμικρή τραχύτητα αιχμαλωτίζονται. Έτσι, λόγω του συμπαγούς σχήματός τους εξατμίζονται πολύ αργά, ευνοώντας την ανάπτυξη μικροοργανισμών στο υπόστρωμα. Για να αποτρέψουν την ανάπτυξη των μικροοργανισμών οι υδρόφοβοι σοβάδες περιέχουν συνήθως βιοκτόνα. Στην αρχή εξαλείφουν την άλγη και τη μούχλα, ξεπλένονται όμως γρήγορα από το νερό της βροχής. Συνεπώς, η προστατευτική τους λειτουργία εξαφανίζεται και τα τοξικά βιοκτόνα καταλήγουν στο έδαφος και κατ’ επέκταση στα υπόγεια ύδατα.

Το weber.tene Aquabalance

Οι ιδιότητες του σοβά weber.tene AquaBalance είναι εξαιρετικές. Δεν χρησιμοποιεί βιοκτόνα, ενώ είναι υδρόφιλο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με τη διαπνέουσα τελική στρώση, διαχειρίζεται την υγρασία στην επιφάνεια και στεγνώνει πολύ γρήγορα. Επιπλέον, το νερό παγιδεύεται προσωρινά μέσα στα λεπτά τριχοειδή στο ανώτερο στρώμα του σοβά και στη συνέχεια εξατμίζεται γρήγορα στην ατμόσφαιρα.

Δείτε το βίντεο:

Το σύστημα αποτελείται από συγκολλητικό κονίαμα, θερμομονωτικές πλάκες διογκωμένης ή εξηλασμένης πολυστερίνης, εκτονούμενα βύσματα μηχανικής στερέωσης, αστάρι προετοιμασίας υποβάθρου για επένδυση με επίχρισμα weber.tene Aquabalance, αντιαλκαλικό υαλόπλεγμα και τελικό επίχρισμα με λεία επιφάνεια και με τεράστια επιλογή χρωμάτων. Τέλος, είναι πιστοποιημένο κατά ETAG004.

Με το weber.tene Aquabalance έχουμε ένα πιστοποιημένο, ανθεκτικό και οικολογικό αποτέλεσμα για κάθε κτίριο.