Καβάλα: 4 νέοι υψώνουν «μεταξένιο» οχύρωμα απέναντι στον καρκίνο του μαστού. Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Η Στέλλα Αργυρίου, η Βασιλική-Ζαφειρία Υψηλάντη (MANTILITY), ο Γιάννης Σαρρής και ο Κωνσταντίνος Φυντάνης απλώνουν τη «ροζ κορδέλα» της ευαισθητοποίησης και μας καλούν να συμμετέχουμε σε ένα ιδιαίτερο event για σκοπό… ιερό!

OΟκτώβριος είναι ο μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού και η ροζ κορδέλα «βάφει» τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται ανά τον κόσμο και σχετίζονται με τον συχνότερο τύπο καρκίνου που εμφανίζεται στις γυναίκες όλων των ηλικιών.

Η Καβαλιώτισσα Στέλλα Αργυρίου –η οποία έχει νοσήσει από τον καρκίνο του μαστού και έχει βγει νικήτρια– εδώ και μήνες ετοιμάζει μία καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, μια καμπάνια που θα «τρέξει» και στην Καβάλα με μία σειρά από δράσεις.

Στην προσπάθειά της αυτή, η γνωστή ψυχολόγος και ειδική σύμβουλος του Δημάρχου Καβάλας σε θέματα ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης βρήκε «συμμάχους» τρεις νέους επαγγελματίες-επιχειρηματίες της περιοχής μας αλλά και αρκετούς φορείς και επιχειρήσεις με σκοπό αυτός ο Οκτώβριος να είναι όντως… ροζ!

MITOS: Ένα μαντίλι για να υμνεί το φως της ζωής…

Η Στέλλα Αργυρίου προσέγγισε την γκαλερί μεταξωτών μαντιλιών της Βασιλικής-Ζαφειρίας Υψηλάντη, MANTILITY, για τη δημιουργία ενός «ειδικού» μαντιλιού το οποίο θα εμπνέεται από τις εμπειρίες ζωής των γυναικών που έχουν νοσήσει από τον καρκίνο του μαστού.

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα μαντίλι για να υμνεί το φως της ζωής. Και να μας θυμίζει ότι, ο εαυτός μας είναι το μεγαλύτερο δώρο που μας προσέφερε η ζωή. Να τον αγαπάμε και να τον προσέχουμε. Σε όλες τις διαδρομές. Και να τον μοιραζόμαστε με όσους αναζητούν το νήμα της έμπνευσης, για να βγουν από τον δικό τους λαβύρινθο», σημειώνει η κ. Αργυρίου μιλώντας στο KAVALA POST.

Ο σχεδιαστής-εικονογράφος Κωνσταντίνος Φυντάνης, συνεργάτης της MANTILITY, «αγκάλιασε» την ιδέα των δύο γυναικών και δημιούργησε το μαντίλι “MITOS” [μίτος] το σχέδιο του οποίου προσέφερε αφιλοκερδώς για τον σκοπό.

Το μαντίλι-μεταξωτή κορδέλα MITOS κυκλοφορεί σε δύο διαστάσεις: 20Χ140cm [διατίθεται στα 70 ευρώ] και 10Χ140 [στα 50 ευρώ] και όλα τα κέρδη από τις πωλήσεις του θα δοθούν σε Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού πανελλήνιας εμβέλειας.

Τη «μεταξένια» αυτή πρωτοβουλία της Στέλλας Αργυρίου και τη Βασιλικής-Ζαφειρίας Υψηλάντη υποστηρίζει και η οργάνωση Women Act.

Ένα… «ροζ» Gala στου Σαρρή

Γνωστός για την ευαισθησία του στα θέματα του καρκίνου, ο Γιάννης Σαρρής ανέβηκε από την πρώτη στιγμή στο «άρμα» της Στέλλας Αργυρίου και «δίνει» το μαγαζί του για να ενισχύσει τους σκοπούς της «ροζ» καμπάνιας.

Έτσι, την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, από τις 19:00 έως τις 22:00, η ταβέρνα «Στου Σαρρή» στη Νέα Ηρακλίτσα θα φιλοξενήσει τις κυρίες Αργυρίου και Υψηλάντη, το «ειδικό» μεταξωτό μαντίλι MITOS και όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις ποτών θα «πάνε» και στη «δικιά μας» ΠΝΟΗ, τον Σύλλογο που, μεταξύ άλλων, έχει υπό τη «σκέπη» του και οικογένειες γυναικών που «δοκιμάζονται» από τον καρκίνο του μαστού.

Χορηγοί της βραδιάς θα είναι το Κτήμα Costa Lazaridi [Τσίπουρο Ηδωνικό αλλά και εκλεκτά κρασιά], η Μακεδονική Μικροζυθοποιία Δράμας Johnnie’s Beer, τα ζαχαροπλαστεία Marmélo [με μία “ροζ” γλυκιά δημιουργία που θα προσφερθεί ειδικά για τη μέρα], ενώ «εκεί» θα βρίσκεται και η Women Act.

Info

Ταβέρνα «Στου Σαρρή»
Νέα Ηρακλίτσα Καβάλας
Τηλ. για κρατήσεις: 2594022400