Selana: Η Καβάλα «ταξιδεύει» σε όλο τον κόσμο μέσα από το άρωμα των φυτικών κεριών της Σοφίας Χαζαρίδου [βίντεο-φωτογραφίες]

Από τη σοφίτα ενός σπιτιού στον Σταυρό Αμυγδαλεώνα τα αρώματα της Σοφίας «μπήκαν» στα σαλόνια της Ευρώπης, του Καναδά και της Αμερικής! – Αυτή είναι η ιστορία της Selana – Διαβάστε πού μπορείτε να τα βρείτε και στην Καβάλα για εσάς ή για να τα δωρίσετε στους αγαπημένους σας

Ηαγορά των αρωματικών κεριών έχει ανέβει κατακόρυφα σε όλο τον κόσμο. Ο χρόνος που όλοι μας περάσαμε «μένοντας στο σπίτι» αυξήθηκε ιδιαίτερα και μαζί του η ανάγκη μας να δημιουργήσουμε την κατάλληλη ατμόσφαιρα που θα μας προσφέρει ζεστασιά και χαλάρωση. Ένα κερί με ξεχωριστό άρωμα και μοναδική ποιότητα έχει τη δύναμη να αλλάξει εντελώς τη διάθεσή μας…

Για τη Σοφία Χαζαρίδου, ωστόσο, η «ανάγκη» αυτή υπήρχε από παλιά… «Πάντα με μάγευε το φως των κεριών. Από μικρό παιδί το είχα συνδυάσει με ένα ζεστό σπιτικό γεμάτο αγάπη. Το μαγικό στοιχείο που με συνάρπαζε όταν ήμουν μικρή ήταν νομίζω αυτός ο συνδυασμός του φωτός και του αρώματος που κάθε βράδυ με ταξίδευε σε έναν κόσμο πιο χαρούμενο, χωρίς προβλήματα», μας λέει.

Το KAVALA POST συνάντησε την Καβαλιώτισσα επιχειρηματία στο εργαστήρι της Selana στον Σταυρό Αμυγδαλεώνα. Γνωστή στην αγορά της πόλης τα τελευταία είκοσι χρόνια από την ενασχόλησή της με την εμπορία των παιδικών ενδυμάτων [μέσα από τα καταστήματα Crocodilino και Footsteps], η Σοφία αφιερώνει όλο και περισσότερο χρόνο στο πάθος της που δεν είναι άλλο από τα… αρωματικά κεριά!

Αυτό που ξεκίνησε αρχικά σαν χόμπι, μια καθημερινή ενασχόληση για αποσυμπίεση μετά τη δουλειά, ως μια… «τρέλα», σήμερα έχει εξελιχθεί σε μια πολλά υποσχόμενη επιχείρηση που, μάλιστα, κάνει αργά, αλλά σταθερά βήματα εξωστρέφειας.

Η Selana, το brand παραγωγής φυτικών αρωματικών κεριών της Σοφίας σήμερα έχει, μέσα από το e-shop της, φανατικούς φίλους σε χώρες της Ευρώπης, αλλά και στον Καναδά και στην Αμερική!

Πώς ξεκίνησαν όλα

«Αγόραζα αρωματικά κεριά από… πάντα. Από τότε που πήρα τον πρώτο μου μισθό! Μετά, αν και πολυτέλεια αυτές οι αγορές μου, συνέχιζα να τις προσφέρω στον εαυτό μου γιατί μου χάριζαν μια γαλήνη και μια ηρεμία που δεν έβρισκα πουθενά αλλού. Έτσι, πέρασαν πολλά χρόνια και κάποια στιγμή αποφάσισα να λάβω πιο ενεργό μέρος σε αυτήν την μαγεία. Άρχισα λοιπόν να πειραματίζομαι μαζί με τον σύζυγό μου, Παναγιώτη, με τη δημιουργία κεριών», μας λέει η Σοφία. «Ξοδεύαμε πολλές ώρες κάθε μέρα όταν επέστρεφα από την δουλειά, με την κούραση της ημέρας να είναι έντονα αισθητή. Αλλά το διασκεδάζαμε. Και παρόλο που οι αποτυχίες ήταν αμέτρητες, εμείς εκεί! Αφοσιωμένοι…», συμπληρώνει.

Τα άπειρα πειράματα οδήγησαν σε… επιτυχία, αφού η Σοφία κατάφερε να βρει τις κατάλληλες δοσολογίες για τη σωστή δημιουργία αρωματικών κεριών. Οι δημιουργίες της άρχισαν σιγά-σιγά να «βρίσκονται» σε σπίτια φίλων και πελατών· ενθουσιασμένοι από το αποτέλεσμα, την παρότρυναν να πάει «ένα βήμα παραπέρα». Όπερ και εγένετο…

Το… outing της Selana στο διαδίκτυο

Έχοντας ήδη από καιρό «στεγάσει» τα αρωματικά κεριά της σε μια γωνιά στο κατάστημα παιδικών υποδημάτων της στον πεζόδρομο της Κωστή Παλαμά 3 στην Καβάλα, ένα χρόνο πριν η Σοφία «άνοιξε» το διαδικτυακό κατάστημα της Selana, «βγάζοντας» τα αρωματικά κεριά της και εκτός «συνόρων».

Επισκεφθείτε το eshop της Selana πατώντας εδώ

Το προσιτό κόστος –σε σχέση με τα προϊόντα καθιερωμένων brands–, τα πρωτότυπα και καθηλωτικά αρώματα αλλά πάνω απ’ όλα η ποιότητα των πρώτων υλών και του τελικού αποτελέσματος «έφεραν» τις πρώτες διαδικτυακές αγορές εκτός Ελλάδας. Αυτήν τη στιγμή, η Selana «στέλνει» αρωματικά κεριά που φτιάχνονται στην Καβάλα σε χώρες της Ευρώπης, αλλά και στην Αμερική και στον Καναδά!

Αρωματικά κεριά με οικολογική «συνείδηση»

Οι δημιουργίες της Selana είναι φυτικά κεριά σόγιας, «φιλικά» προς το περιβάλλον, αφού προέρχονται από φυσικά ανανεώσιμη πηγή. Τα αρώματα που χρησιμοποιεί η Σοφία στα κεριά της Selana είναι συνθετικά, ειδικά φτιαγμένα για καλλυντικά και για καύση κεριών, μη τοξικά και cruelty-free, ενώ το φιτίλι είναι 100% βαμβακερό!

«Αυτό σημαίνει ότι τα κεριά της Selana Ways “καίνε” καλύτερα από άλλα κεριά, και συνεπώς διαρκούν περισσότερο, από ό,τι τα κεριά φτιαγμένα με παραφίνη. Άλλωστε, παρά το γεγονός ότι η παραφίνη είναι πιο φθηνή, κατά τη γνώμη μας η φυτική σόγια δουλεύει καλύτερα με τα αρώματα τα οποία έχουμε επιλέξει», διευκρινίζει η Σοφία.

«Η φυτική σόγια αναδεικνύει τα αρώματα τα οποία βάζουμε κατά τη διαδικασία παραγωγής με τον καλύτερο τρόπο. Η φυτική σόγια δεν αλλοιώνει τη μυρωδιά του αρώματος που μπαίνει μέσα στο κερί. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να βάλουμε πρόσθετα χημικά που να ανεβάζουν την ένταση του αρώματος. Σε συνδυασμό με το φιτίλι μας που είναι από 100% βαμβάκι, το προϊόν μας αποδίδει καλύτερα από άλλα παρόμοια που υπάρχουν στο εμπόριο και είναι φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Και παρά το ότι όλα τα κεριά παράγουν μια ποσότητα στάχτης κατά την καύση, τα κεριά από φυτική σόγια μειώνουν αυτή την ποσότητα στο ελάχιστο», συμπληρώνει.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι «φίλοι» των δημιουργιών της Σοφίας μαρτυρούν ότι μετά από μία καύση 2 έως 4 ωρών ενός κεριού Selana, το σπίτι συνεχίζει να μοσχομυρίζει για μια… ολόκληρη μέρα!

Πού μπορείτε να βρείτε τα κεριά της Σοφίας στην Καβάλα

Τα αρωματικά κεριά Selana διατίθενται σε όλο τον κόσμο μέσα από το e-shop της επιχείρησης, ωστόσο οι Καβαλιώτες έχουν την τύχη να μπορούν να τα δούνε και να τα μυρίσουν από κοντά!

Στο κατάστημα της Σοφίας, στον πεζόδρομο της Κωστή Παλαμά 3 στο κέντρο της πόλης, υπάρχει μια γωνιά όπου μπορεί κάποιος να «ταξιδέψει» με τις μυρωδιές της Selana και να τις… πάρει στο σπίτι του.

Ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς –«η αγαπημένη μου εποχή του χρόνου», όπως τονίζει η Σοφία–, η Selana διαθέτει και ειδικές, συλλεκτικές συσκευασίες δώρου, βάζοντας τα αρωματικά της κεριά σε χειροποίητα κουτιά, αναλόγως στολισμένα για να εντυπωσιάσουν τους αποδέκτες τους.

Τα κεριά των Χριστουγέννων

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Σοφία και η Selana προτείνουν ειδικά, εορταστικά κεριά από φυτική σόγια που θα δημιουργήσουν ένα γλυκό άρωμα ζεστής θαλπωρής στον χώρο σας!

Η σειρά Christmas Specials για φέτος περιλαμβάνει έξι (6) προτάσεις:

1Christmas Cookies
Το πρώτο κερί της Χριστουγεννιάτικης σειράς αιχμαλωτίζει την αίσθηση που έχουμε όλοι μας για τα γλυκά και κόζυ Χριστούγεννα! Με νότες από κανέλα, τζίντζερ, κάρδαμο, γαρύφαλο και μέλι θυμίζει το άρωμα από τα κουλουράκια με κανέλα και τζίντζερ. Η μυρωδιά αυτών των γλυκών όταν ψήνονται στον φούρνο ελπίζουμε να σας εμπνεύσει με την ίδια γλυκιά ζεστασιά καθ᾽ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

2Δώρο της Γης
Αυτό το άρωμα θυμίζει για μας το δώρο της Μητέρας Γης για τους μήνες του χειμώνα. Με τις έντονες νότες από πορτοκάλια και ζεστή κανέλα, το κερί αυτό θα φέρει στο νου σας αυτό που σας κάνει ευτυχισμένους!

3Salted Caramel
Το τρίτο κερί της Χριστουγεννιάτικης σειράς μας είναι το Salted Caramel! Με νότες από αλμυρή καραμέλα, γάλα και λιωμένο βούτυρο, το κερί αυτό με το λαχταριστό του άρωμα είναι ιδανική παρέα για τις συζητήσεις με τους φίλους σας!

4Θεραπαινίς
Με νότες από γαρύφαλλο, κανέλα και κορίανδρο είναι το winter spice των κρύων μηνών! Εμπνευσμένη από τα μπαχαρικά του χειμώνα και με το έντονο πιπεράτο άρωμα η Θεραπαινίς εμπνέει ζεστασιά στο καταχείμωνο.

5Τροφός
Η Τροφός είναι αυτή που ανατρέφει και μεγαλώνει το μικρό και άγουρο. Το άρωμα αυτό είναι δυνατό ενώ παράλληλα θα παραπλανήσει αυτούς που το μυρίζουν ότι κάποιο γλυκό ψήνεται στο φούρνο! Φανταστείτε το άρωμα από φρέσκα μελομακάρονα να σας ζεσταίνει ένα κρύο χειμωνιάτικο πρωινό!

6Κράνον
Μία αγαπημένη επιλογή κεριού αφού ο καρπός του φύεται τους χειμερινούς μήνες! Το άρωμα αυτό –ως ο καρπός της Κίρκης– κρύβει μια αναζωογονητική μυρωδιά ικανή να σας καταπραΰνει και να σας ηρεμήσει.

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για τα αρωματικά κεριά της Σοφίας, ακολουθείστε τη Selana στο Instagram και στο Facebook

Τηλ. για πληροφορίες και παραγγελίες: 2510838025 και 6986567725