Μαρία Δαλκίτση: Οι γυναίκες πρέπει να τολμούν, να δημιουργούν και να επιχειρούν

Η Καβαλιώτισσα οικονομολόγος και μητέρα μιλάει για τον ρόλο της γυναίκας στο «σήμερα», λίγες μέρες πριν από τη βράβευσή της μαζί με άλλες 10 γυναίκες από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γυναίκα

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γυναίκα, διοργανώνει και φέτος επετειακή εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη, μια εκδήλωση η οποία στο κύριο μέρος της περιλαμβάνει τη βράβευση 11 γυναικών από όλη την Περιφέρεια [διαβάστε εδώ για την εκδήλωση].

Ανάμεσα στις γυναίκες οι οποίες θα τιμηθούν είναι και η Καβαλιώτισσα οικονομολόγος, ιδιοκτήτρια λογιστικού γραφείου και αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου 2ου Τοπικού Διαμερίσματος, Μαρία Δαλκίτση.

Η κ. Δαλκίτση γεννήθηκε το 1973 στην Καβάλα. Τέκνο τρίτεκνης οικογένειας, μεγάλωσε μαζί με τα αδέρφια της στη γειτονιά του Αη Γιάννη και φοίτησε στο 3ο Γυμνάσιο και στο 3ο Λύκειο Καβάλας. Το 1992 εισήχθη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών και παρά τις οικονομικές δυσκολίες, κατάφερε να ολοκληρώσει τις σπουδές της, εργαζόμενη συνεχώς για να συμπληρώσει το οικογενειακό εισόδημα.

Αμέσως μετά συνέχισε τις σπουδές της για να λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης στην ελεγκτική λογιστική και στις διεθνείς συναλλαγές.

Μετά τις σπουδές της επέστρεψε στην Καβάλα και αφιερώθηκε στη δουλειά της, στο λογιστικό γραφείο το οποίο διατηρεί από το 1998 και στην οικογένειά της, καθώς μαζί με τον σύζυγό της, Μηνά Αγγελίδη, απέκτησαν δύο παιδιά, τον Δημήτρη και την Σεβαστή, ήδη φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.

Παράλληλα, είναι αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου στο 2ο Περιφερειακό Τμήμα (Σέρρες-Δράμα-Καβάλα) και αντιπρόσωπος στην κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Από την πρώτη μέρα που ως οικονομολόγος άρχισε τη δραστηριότητά της το 1998 και είναι ενεργή τόσο στα επαγγελματικά και επιχειρηματικά όσο και στα κοινωνικά δρώμενα της Καβάλας, θεωρώντας, παράλληλα ότι οι γυναίκες πρέπει να τολμούν και να δημιουργούν σε κάθε επίπεδο, ενώ όσον αφορά τις βίαιες συμπεριφορές εναντίον γυναικών, τόνισε ότι είναι θέμα όλων μας να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα τα οποία έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις το τελευταίο διάστημα.

Το τέλος των κακοποιήσεων και των δολοφονιών των γυναικών θα έρθει μέσα από τις ενέργειες όλων μας…

«Είναι μεγάλη η τιμή αυτή στο πρόσωπό μου και ως Οικονομολόγος και ως Γυναίκα και ευχαριστώ πολύ την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη που με τιμούν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας για τη Γυναίκα.

»Η φύση της δουλειάς μου είναι τέτοια που έρχομαι κοντά στους πελάτες μου και στον επιχειρηματία και στον πολίτη, αλλά και στους συναδέλφους μου, δημιουργώντας μου έτσι μια καθαρή εικόνα των προβλημάτων και της δύσκολης καθημερινότητας, ιδίως τα τελευταία χρόνια της κρίσης.

»Η κατάσταση αυτή μεγάλωσε την ανάγκη μου για προσφορά και με παρακίνησε να βοηθώ όσο μπορώ και από όπου μπορώ με δραστηριότητα τόσο στο Οικονομικό Επιμελητήριο τοπικά και κεντρικά όσο και μέσω συλλόγων της πόλης και της Εκκλησίας.

»Για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα που εκπροσωπώ και τιμάται καλώ τις γυναίκες να τολμούν, να δημιουργούν και να επιχειρούν, με την ελπίδα να μπει, παράλληλα ένα τέλος σε αυτό το φαινόμενο της κακοποίησης και των δολοφονιών των γυναικών, ένα τέλος το οποίο θα έρθει μόνο μέσα από την κοινή δράση και τις ενέργειες όλων μας», αναφέρει η κ. Δαλκίτση.