Είναι γεγονός: Το Cosmopolis 2022 «φέρνει» τους… Beatles στην Καβάλα! [βίντεο-φωτογραφίες]

...ή περίπου! Μία από τις καλύτερες Beatles Tribute Bands στον κόσμο, σύμφωνα με το Newsweek, θα αναβιώσει την Beatlemania στην κεντρική σκηνή του φεστιβάλ

4θρυλικά ονόματα της μουσικής: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison και Ringo Starr, ή αλλιώς… οι Beatles! Το κορυφαίο ποπ-ροκ συγκρότημα όλων των εποχών, τα «Σκαθάρια», πάνω από 50 χρόνια μετά τη διάλυσή τους συνεχίζουν να μαγεύουν τον κόσμο με τη μουσική τους η οποία πλέον μπορεί να ακουστεί ζωντανά μόνον από Tribute Bands, δηλαδή από μουσικά σχήματα που έχουν αφιερωθεί στο να αναβιώνουν την Beatlemania!

Σε ειδική έκδοση του αμερικανικού περιοδικού Newsweek με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, η οποία ήταν αφιερωμένη στην 50ή επέτειο του single “Love me do”, οι Bestbeat ήταν μεταξύ των 30 πιο σημαντικών Beatles tribute bands στον πλανήτη!

Χάρις στο Cosmopolis Festival 2022, η Καβάλα θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει από κοντά ό,τι πιο «κοντινό» στην απόλυτη εμπειρία του να «δει» και να ακούσει κάποιος ζωντανά τους John, Paul, George και Ringo, δηλαδή τους κορυφαίους The Beatles!

Από τις πρώτες μέρες του Cavern club μέχρι την ταράτσα του Apple building, το Bestbeat έρχεται για να μας παρασύρει σε ένα μαγικό ταξίδι, στη δεκαετία του ’60 μέσα από τη μουσική του μεγαλύτερου συγκροτήματος του 20ου αιώνα, των Beatles.

Το πρόγραμμά τους αποτελείται από τραγούδια που κάποτε ερμήνευσαν οι Fab Four και δεν θα αφήσουν αδιάφορους ούτε τους πιο σκληροπυρηνικούς οπαδούς των Beatles. Παίζοντας με αυτό το κουαρτέτο σε θέατρα, αίθουσες συναυλιών, φεστιβάλ και κλαμπ, μεταφέρουν το μήνυμα του John, του Paul, του George και του Ringo, αυτό που άκουσαν εκατομμύρια άνθρωποι, πέντε δεκαετίες πριν, ένα μήνυμα αγάπης, ειρήνης και κατανόησης.

Το συγκρότημα «Bestbeat Beatles tribute band» δημιουργήθηκε αρχικά το 2005, με την ελπίδα να θυμίσει στο κοινό του το μεγαλύτερο συγκρότημα του 20ου αιώνα.

Η μπάντα παίζει με τα ίδια όργανα που χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι οι Beatles, φοράει ειδικά κατασκευασμένα κοστούμια και περούκες και έχει ως στόχο να αναπαραστήσει ολόκληρο το χρονοδιάγραμμα της μουσικής των Beatles κατά τη διάρκεια μιας μόνο παράστασης. Κάθε μέλος του συγκροτήματος ενσωματώνεται στον ρόλο του για όλη τη διάρκεια κάθε συναυλίας.

Το συγκρότημα έχει παίξει σε θέατρα και αίθουσες συναυλιών, κλαμπ, πλατείες πόλεων και φεστιβάλ. Άνθρωποι κάθε ηλικίας και προέλευσης καλούνται να δουν την παράσταση, ενώ το συγκρότημα προσπαθεί πάντα να κάνει την εμπειρία αξέχαστη.

Foto: Petru Ivu

Οι Bestbeat έχουν εμφανιστεί στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Αυστρία, Βέλγιο κα., με κορυφαία στιγμή τις 14 εμφανίσεις τους στο Λίβερπουλ στο Beatle Week 2014 και το 2019 σε όλα τα μέρη που είχαν παίξει οι ίδιοι οι Beatles πριν από 50 χρόνια, με πιο χαρακτηριστικό – το Cavern Club.

Info

The Bestbeat
LiVE Beatles Tribute Band
Κεντρική σκηνή Cosmopolis Festival
Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022
Θεατράκι Μεχμέτ Αλή
Ώρα έναρξης: 22:00

Αποκτήστε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ