Μέρη που πρέπει να έχετε στην ταξιδιωτική σας λίστα

Ανακαλύπτοντας προορισμούς που αξίζει σίγουρα να επισκεφθείτε στο άμεσο μέλλον...

Το 2023, θεωρείται από πολλούς μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για ταξίδια. Με τα εισιτήρια για πολλούς προορισμούς να είναι τόσο φθηνά και με την θέληση για ταξίδια να έχει εκτοξευτεί κατά την διάρκεια της πανδημίας, μάλλον αυτή η άποψη έχει μεγάλη δόση αλήθειας.

Με αυτό στον νου μας λοιπόν, ήρθε η στιγμή να εγείρουμε τη φαντασία, ανακαλύπτοντας προορισμούς που αξίζει σίγουρα να επισκεφθείτε στο άμεσο μέλλον. Είστε έτοιμοι να φτιάξουμε μαζί την τέλεια ταξιδιωτική λίστα;

Προορισμοί που πρέπει να επισκεφθείτε εντός Ελλάδος

Εφόσον οι προτιμήσεις ποικίλουν με βάση τις ανάγκες σας, καλό θα είναι να ανακαλύψουμε τους τοπ προορισμούς βασισμένοι στις χώρες και ηπείρους που θα θέλατε να επισκεφθείτε.

Αφού ζούμε σε μία χώρα που θεωρείται επίγειος παράδεισος, είναι φυσιολογικό να ξεκινήσουμε με μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε στην Ελλάδα.

Εξερευνώντας την Ηπειρωτική Ελλάδα: Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδος πρέπει να είναι στην ταξιδιωτική λίστα κάθε Έλληνα. Αν δεν έχετε επισκεφθεί την Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη, το 2023 μπορεί να κρύβει ένα τέτοιο ταξίδι για εσάς. Στις μεγαλύτερες διαδικτυακές πλατφόρμες, θα βρείτε αεροπορικά εισιτήρια Θεσσαλονίκη Αθήνα προσφορές, ακόμη και για ταξίδια της τελευταίας στιγμής.

Από την ακρόπολη και τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο εώς και τη γραφική πλάκα και το μοναστηράκι, η Αθήνα είναι ο καθρέφτης της ελληνικής ιστορίας, πλαισιωμένος από vintage αλλά και μοντέρνες cultural πινελιές. Αντίστοιχα, η Θεσσαλονίκη αποτελεί σταθμό για διαφορετικές κουλτούρες. Από την Ρωμαϊκή καμάρα και τα βυζαντινά τείχη εώς και τα καταγάλανα νερά της Χαλκιδικής, η συμπρωτεύουσα δεν πρέπει να λείπει από την λίστα κανενός.

Ποια ελληνικά νησιά δεν πρέπει να λείπουν από τη λίστα σας;

Αν έχετε ήδη εξερευνήσει την ηπειρωτική Ελλάδα σε μεγάλο βαθμό, σίγουρα δεν θα απογοητευτείτε από τα Ελληνικά νησιά. Η Μύκονος, η Πάρος και η μοναδική Σαντορίνη είναι οι πλέον έξυπνες επιλογές για μία κοσμοπολίτικη απόδραση. Από την άλλη, νησιά όπως η Κρήτη, η Νάξος, η Ρόδος και η Κέρκυρα αποτελούν επίσης must για ταξίδια λίγων ή περισσότερων ημερών.

Οι καλύτεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί για το 2023

Η Γηραιά ήπειρος είναι γεμάτη από μοναδικούς προορισμούς που δεν θα πρέπει να χάσετε. Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε όμως δύο χώρες που σίγουρα πρέπει να επισκεφθείτε σύντομα, αυτές είναι η Ιταλία και η Ισπανία.

Ιταλία

Η Ιταλία δεν είναι απλώς ένας must προορισμός στην Ευρώπη, είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Πόλεις όπως η Ρώμη, η Φλωρεντία, η Βενετία, και η Βερόνα έχουν διαμορφώσει τον χώρο της τέχνης και κατ επέκταση το σύγχρονο δυτικό πολιτισμό. Το γεγονός πως η Ιταλία είναι πολύ κοντά στη χώρα μας, είναι άλλο ένα θετικό, αφού τα αεροπορικά εισιτήρια και η διαμονή στη γείτονα χώρα είναι από τα πλέον φθηνά.

Ισπανία

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την Ισπανία. Λίγα χρόνια πριν ένα ταξίδι στη μεγαλύτερη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου κόστιζε αρκετά. Στις μέρες μας όμως, μπορείτε να βρείτε αεροπορικά εισιτήρια για Βαρκελώνη και άλλες πόλεις της Ισπανίας σε πολύ καλές τιμές. Η Ισπανία, αποτελεί ίσως τον καλύτερο Ευρωπαϊκό προορισμό για ταξίδια διάρκειας περίπου μίας εβδομάδας.

Υπερατλαντικά ταξίδια – Προορισμοί για πολυήμερες αποδράσεις

Τα υπερατλαντικά ταξίδια είναι σίγουρα μία μοναδική εμπειρία που πρέπει ο καθένας να ζήσει. Οι επιλογές είναι εξίσου πολλές με τα ταξίδια εντός των Ευρωπαϊκών συνόρων.

ΗΠΑ-Νέα Υόρκη

Αν θέλετε να οργανώσετε ένα πολυήμερο ταξίδι εκτός Ευρώπης, η Νέα Υόρκη θα πρέπει σίγουρα να είναι στις πρώτες θέσεις της ταξιδιωτικής σας λίστας. Με την απίστευτη κουλτούρα, την μοναδική αρχιτεκτονική, τα άπειρα φεστιβάλ, και την ποικιλομορφία της, η “πόλη που δεν κοιμάται ποτέ” υπόσχεται μοναδικές αναμνήσεις.

Νοτιοανατολική Ασία

Τέλος, η Νοτιοανατολική Ασία αποτελεί ίσως την καλύτερη και οικονομικότερη επιλογή για όσους έχουν εξερευνήσει επαρκώς τους δημοφιλής προορισμούς της δύσης. Χώρες όπως η Ταϊλάνδη και η Ινδονησία, είναι η απόδειξη της διαφορετικότητας που θα απολαύσει κάποιος σε ένα ταξίδι στην Ασία.

Συμπέρασμα

Γίνεται λοιπόν εμφανές πως η επιλογή του επόμενού σας προορισμού εξαρτάται καθαρά από τις δικές σας προτιμήσεις και ανάγκες.Το πλέον θετικό είναι πως στις μέρες μας ένα  επαρκώς οργανωμένο ταξίδι δεν χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα ακριβό. Η επιλογή των αεροπορικών, της διαμονής, αλλά και των δραστηριοτήτων είναι οι πλέον σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να προσέξετε κατά την οργάνωση του τέλειου ταξιδιού.