Diana’s Meals: Κέικ βραστό [συνταγή]

Η Ντιάνα Κατζομύτη ετοιμάζει το πιο... σοκολατένιο κέικ που έχετε δοκιμάσει!

Αυτός που είπε τη φράση «Ο έρωτας περνάει από το στομάχι», είχε στο μυαλό του αυτό το απολαυστικό, γεμάτο σοκολάτα κέικ! Η αλήθεια είναι ότι μετά την πρώτη φορά που το έφτιαξα, ήρθε η… πρόταση γάμου από τον καλό μου!

Τα παιδιά το λατρεύουν γιατί συνδυάζει πλούσια γεύση σοκολάτας, είναι ζουμερό, κατάλληλο πρωινό και σνακ.

Υλικά

  • 1 βούτυρο 250γρ.
  • ½ φλ. καφέ του κονιάκ
  • 2,5 κούπες ζάχαρη
  • ½ κούπα νερό
  • ½ κούπα κακάο
  • 2 κούπες φαρίνα
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά
  • Kinder Bueno [προαιρετικά]

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα αυγά. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε, μόλις αρχίζει να βράσει ανακατεύουμε σε τακτά διαστήματα και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Το κατεβάζουμε από το μάτι.

Γεμίζουμε 2 ποτήρια με μείγμα. Το ένα το βάζουμε στο ψυγείο και το άλλο στην κατάψυξη.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο μείγμα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα αυγά, ένα-ένα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου.

Τα βγάζουμε από τον φούρνο, ρίχνουμε το πρώτο ποτήρι με τη σοκολάτα και το αφήνουμε να το απορροφήσει. Σε 10 λεπτά ρίχνουμε και το δεύτερο που έχουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε να ρουφήξει σιρόπι σοκολάτας και βγάζουμε από τη φόρμα.

 

Βιογραφικό

Είμαι η Ντιάνα Κατζομύτη. Συνήθως είμαι με ένα τεφτέρι στα χεριά και σημειώνω, πειράζω, αλλάζω, πειραματίζομαι με συνταγές. Τα παιδιά μου με πειράζουν, λέγοντας ότι οι συνταγές μου είναι jazz! Σαν τους τζαζίστες που αυτοσχεδιάζουν. Μότο μου είναι πως το φαγητό είναι η πρώτη αγάπη του ανθρώπου, αφού αυτό είναι το πρώτο πραγμα που αποζητά με το που θα γεννηθεί, γι’ αυτό και είναι συστατικό της ευτυχίας. Τα τελευταία χρονια θα με βρείτε ως Private Chef και συνταγές μου στη σελίδα dianasmeals.gr.

Ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook.