Kouinta Pocket Theatre: Ένα μικρό θέατρο με… μεγάλη καρδιά! Έναρξη με Sold Out και έπεται συνέχεια… [φωτογραφίες]

Η πλατεία ήταν γεμάτη στις τέσσερις πρώτες παραστάσεις του «Βάνια, Σόνια, Μάσα και Σπάικ» - Αντώνης Κούφαλης: Ένα απροσδόκητο pocket δώρο στην πόλη της Καβάλας. Να πάτε!

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε το κοινό της Καβάλας στο ξεκίνημα του νέου πολιτιστικού project της πόλης που «ακούει» στο όνομα Kouinta Pocket Theatre και το οποίο σήκωσε την αυλαία του το περασμένο Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023 με μία πανελλήνια πρεμιέρα.

Οι πρώτες τέσσερις παραστάσεις του έργου του Κρίστοφερ Ντουράνγκ «Βάνια, Σόνια, Μάσα και Σπάικ», σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Λεωνίδα Παπαδόπουλου, ήταν Sold Out, με το ενδιαφέρον για τις επόμενες που ακολουθούν να είναι ιδιαίτερα αυξημένο.

Το «θέατρο τσέπης», η νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία της Ναταλίας-Άννας Βασιλέκα και των συνεργατών της, «αγκαλιάστηκε» με ζέση από το θεατρόφιλο κοινό της Καβάλας που έσπευσε να «γεμίσει» όλες τις θέσεις για την παρουσίαση μιας κωμωδίας του Broadway που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας σε μία επαγγελματική παραγωγή.

Οι παραστάσεις του «Βάνια, Σόνια, Μάσα και Σπάικ» συνεχίζονται μέχρι και τις 10 Απριλίου 2023, κάθε Σάββατο [στις 21:00], Κυριακή [στις 18:00 και στις 21:00] και Δευτέρα [21:00].

Αντώνης Κούφαλης: Ένα απροσδόκητο pocket δώρο στην πόλη της Καβάλας. Να πάτε!

Ο θεατρικός συγγραφέας και πρώην Αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Αντώνης Κούφαλης ήταν ανάμεσα σε αυτούς που παρακολούθησαν μία από τις πρώτες παραστάσεις του Kouinta Pocket Theatre και είχε να πει τα καλύτερα για την πρωτοβουλία, ονομάζοντας την «δώρο» για την πόλη της Καβάλας.

Αναλυτικά, ο κ. Κούφαλης έγραψε τα εξής:

«Παραμονές Καθαρής Δευτέρας, που η φυλή ξεσαλώνει, διάλεξαν η Ναταλία Βασιλέκα και οι συνεργάτες της να ανοίξουν την πόρτα του πρώτου εν Ελλάδι πλην Αθήνας, pocket theatre, σ’ ενα στενό της οδού Ομονοίας, απέναντι από το κτίριο της Αστυνομίας.

Θέατρο Τσέεπης; Στην Καβάλα; Με ιδιωτική πρωτοβουλία; Αυτή την έξαλλη σχεδόν αποκρουστική χρονική περίοδο, η πληροφορία φαντάζει ανέκδοτο. Κι όμως. Το θέατρο ολοκληρώθηκε και μας παραδόθηκε προχθές, στους θεατές δηλαδή. Με 30 θέσεις, έναν υπερσύγχρονο μηχανισμό ήχου και φώτων, άνετη θεατρική σκηνή, καινούρια δάπεδα, καμαρίνια, ταμείο, είσοδο υποδοχής κι ένα βάθος πεδίου ο φωταγωγός της πολυκατοικίας ως πάρκο με την πρώτη βλάστηση, ανοιχτός στον θεατή να πολλαπλασιάζει τη σκηνική δράση. Κι όλα αυτά με γούστο, απλότητα και εντελώς καλλιτεχνική αισθητική. Εύγε στους καλλιτέχνες που δούλεψαν σ’ αυτό.

Αποκτήσαμε λοιπόν το πρώτο ιδιωτικό θέατρο στην Καβάλα, από τη μεταπολίτευση και μετά δεν υπήρξε τέτοια επένδυση στην πόλη, μόνο σπασμωδικες κινήσεις για μπαρ, φαγαδικα και stand up καφέ της συμφοράς.

Η Ναταλία με τον σταθερό και ακούραστο συνεργάτη της Παύλο Σταυροπουλο ξεκίνησαν μ’ ενα New Yorkish έργο με τον ελκυστικο τίτλο “Βανια, Σονια, Μάσα και Σπάικ”, που άμα τη αναγνώσει, φέρνει στη σκηνή τα ολογράμματα των υπέροχων ηρώων του Τσέχοφ.

Δεν θα κάνουμε κριτική, δεν είναι του παρόντος. Θέλω να σημειώσω ότι η παράσταση των 6 καλών ηθοποιών παίχθηκε με τις προδιαγραφές μιας κεντρικής σκηνής, οργανωμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Αυτό από μόνο του δείχνει την ευθύνη των ανθρώπων του θεάτρου.

Στηρίζουμε την Κουίντα, αυτο το απροσδόκητο pocket δώρο στην πόλη της Καβάλας και η στήριξή μας είναι το ελάχιστο αντίδωρο σε μια θεαματική ιδιωτική πρωτοβουλία αυτού του είδους.

Να πάτε, οι πρώτες 4 παραστάσεις είχαν αδιαχώρητο».

Αγοράστε εισιτήρια πατώντας εδώ

Η υπόθεση του έργου

Ο Βάνια και η ετεροθαλής αδελφή του Σόνια ζούνε μια ήσυχη ζωή σε μια αγροικία στην Πενσυλβάνια. Η αδελφή τους Μάσα που έφυγε πριν από πολλά χρόνια είναι πια μια διάσημη σταρ του κινηματογράφου. Όταν επιστρέφει απροειδοποίητα για ένα Σαββατοκύριακο στο σπίτι που μεγάλωσε μαζί με έναν φιλόδοξο και ανερχόμενο ηθοποιό, τον Σπάικ, οι ζωές των τριών αδελφών αναστατώνονται μέσα σε ένα παιχνίδι ανταγωνισμών, ενοχών και μεταμφιέσεων.

Η απολαυστική κωμωδία του Ντουράνγκ συνδυάζει τον ατμοσφαιρικό κόσμο του Τσέχωφ με τη σύγχρονη εποχή, όπου τα social media, η ανάγκη για προβολή, και οι ανησυχίες της νέας αλλά και της μέσης ηλικίας καθορίζουν τα όνειρα και τις ζωές μας!

Οι συντελεστές της παράστασης

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Παπαδόπουλος
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Δομινίκη Βασιαγεώργη
Σχεδιασμός Φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας
Κινησιολογική Επιμέλεια: Ελένη Μόμτσου
Επιμέλεια ήχου: Λιάνα Τζερεφού
Φωτογραφίες: Μαρία Τσακίρη
Γραφιστική Επιμέλεια: Μιχάλης Τουμανίδης

Παίζουν οι ηοποιοί: Ναταλία-Άννα Βασιλέκα, Ελένη Μόμτσου, Παύλος Σταυρόπουλος, Γιώργος Τσάμης, Στεφανία Καραμανώλη, Νατάσα Σταύρακα

Ακολουθήστε το Kouinta Pocket Theatre στο Instagram και στο Facebook