Diana’s Meals: Μελιτζάνες γεμιστές [συνταγή]

Η Ντιάνα Κατζομύτη μεταμορφώνει τα αγαπημένα παπουτσάκια σε... μποτάκια!

Ηαγαπημένη μας μελιτζάνα γινεται γεμιστή και πεντανόστιμη! Τη συνταγή αυτή, τη φτιάξαμε μαζί με τα παιδιά. Είπε ο ένας: «Να κάνουμε τα παπουτσάκια… μποτάκια»; Γελάσαμε όλοι και ξεκινήσαμε τις δοκιμές. Τελικά τα καταφέραμε!

Τα παπουτσάκια έγιναν μποτάκια και… άρεσαν περισσότερο!

Υλικά [για 4-6 άτομα]

  • 10 μελιτζάνες
  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • ½ κιλό κιμά χοιρινό
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. sauce σόγιας
  • 1/3 ποτήρι λευκό κρασί
  • 5 γρ. τζίντζερ
  • 150 γρ. φρέσκια ντομάτα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα: σουσάμι, φρεσκο δυόσμο

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες ριγέ. Τις κόβουμε στη μέση και τις αδειάζουμε αφήνοντας τον πάτο. Με ένα πινέλο τις λαδώνουμε και τις ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αυτό που βγάλαμε, το κρατάμε στην άκρη.
  2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το τζίντζερ και μόλις γίνει το κρεμμύδι διάφανο προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε τη σόγια, την ντομάτα και το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε για 5 λεπτά να μαγειρευτεί μέχρι να τραβήξει όλα σχεδόν τα υγρά.
  4. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για άλλα 15 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε με σουσάμι από πάνω και φρέσκο δυόσμο.

Tip: Για Vegan ή νηστεία, μπορείτε, αντί για κιμά, να χρησιμοποιήσετε μανιτάρια ή κιμά σόγιας!


Βιογραφικό

Είμαι η Ντιάνα Κατζομύτη. Συνήθως είμαι με ένα τεφτέρι στα χεριά και σημειώνω, πειράζω, αλλάζω, πειραματίζομαι με συνταγές. Τα παιδιά μου με πειράζουν, λέγοντας ότι οι συνταγές μου είναι jazz! Σαν τους τζαζίστες που αυτοσχεδιάζουν. Μότο μου είναι πως το φαγητό είναι η πρώτη αγάπη του ανθρώπου, αφού αυτό είναι το πρώτο πραγμα που αποζητά με το που θα γεννηθεί, γι’ αυτό και είναι συστατικό της ευτυχίας. Τα τελευταία χρονια θα με βρείτε ως Private Chef και συνταγές μου στη σελίδα dianasmeals.gr.

Ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook.