Diana’s Meals: Μπουγάτσα [συνταγή]

Η Ντιάνα Κατζομύτη ετοιμάζει για μας «το καλύτερο δεκατιανό»!

Τα καλοκαίρια, μετά την προπόνηση, η μπουγάτσα στον Πρόδρομο ή στον Ανδρεάδη ήταν απαραίτητη. Αυτή η συνήθεια έμεινε και τώρα που μεγάλωσα. Όχι της προπόνησης, της μπουγάτσας! Και τη μετέδωσα και στην κόρη μου. Το καλύτερό μας είναι Κυριακή πρωί, σπίτι, μπαλκόνι και «μπουγάτσα της μαμάς».

Όπως λεει και εκείνη: «Η καλύτερη με διαφορά, γιατί την κάνει… jazz»!

Πάμε να την ετοιμάσουμε…

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 αβγά
  • 200 γρ. μυζήθρα Κρήτης
  • 1 βανιλίνη
  • 7 φύλλα κρούστας
  • Ζάχαρη μαύρη και κανέλα για πασπάλισμα
  • 60 γρ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεούμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει. Χτυπάμε ελαφρά τα αβγά και τα προσθέτουμε μέσα στο κατσαρολάκι μας. Ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει, προσθέτουμε τη βανιλίνη και το τυρί μας τριμμένο. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε το πρώτο φύλλο. Πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη, κανέλα και λίγο βούτυρο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα. Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα.

Κόβουμε ό,τι περισσεύει από τα φύλλα και ένα μέρος το μαζεύουμε γύρω-γύρω από το ταψί.

Βουτυρώνουμε τις άκρες και ψήνουμε για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς.


Βιογραφικό

Είμαι η Ντιάνα Κατζομύτη. Συνήθως είμαι με ένα τεφτέρι στα χεριά και σημειώνω, πειράζω, αλλάζω, πειραματίζομαι με συνταγές. Τα παιδιά μου με πειράζουν, λέγοντας ότι οι συνταγές μου είναι jazz! Σαν τους τζαζίστες που αυτοσχεδιάζουν. Μότο μου είναι πως το φαγητό είναι η πρώτη αγάπη του ανθρώπου, αφού αυτό είναι το πρώτο πραγμα που αποζητά με το που θα γεννηθεί, γι’ αυτό και είναι συστατικό της ευτυχίας. Τα τελευταία χρονια θα με βρείτε ως Private Chef και συνταγές μου στη σελίδα dianasmeals.gr.

Ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook